skip to content
 
 
 

Klimatneutralitet 2050 – hur når vi dit?

27-11-2020
 .
Logga europaforum
Logga europaforum
 

Digitalt panelsamtal från Europaforum i Hässleholm.

 .

EU har beslutat att bli världens första klimatneutrala kontinent senast år 2050, med ambitiösa delmål till 2030. Samtidigt befinner vi oss mitt i en pandemi och en ekonomisk kris. Hur kan vi nå klimatneutralitet och vilka utmaningar finns på vägen? Kan återhämtningen av ekonomin efter Corona faktiskt gynna klimatet? Och hur kan vi säkerställa att den gröna omställningen blir socialt rättvis?

Den 27 november kl. 13.00-13.45 diskuterar vi dessa frågor och du är varmt välkommen att följa direktsändningen här i Facebook-eventet: Länk till sändningen

Medverkande:
Jessica Polfjärd (M), Europaparlamentariker
Jytte Guteland (S), Europaparlamentariker
Mats Engström, senior rådgivare, Sieps
Christian Danielsson, chef för EU-kommissionen i Sverige

Moderator:
Annika Wäppling Korzinek, biträdande chef för EU-kommissionens representation i Sverige.

Det krävs ingen anmälan för att delta, men registrera dig gärna här för att få uppdateringar och en påminnelse när det är dags!

Samtalet är en del av Europaforum Hässleholm 2020 som arrangeras av Hässleholms kommun i samarbete med Centrum för Europaforskning, Lunds universitet, EU-kommissionen i Sverige, Europaparlamentets kontor i Sverige, Svenska institutet för europapolitiska studier (Sieps) och Europa Direkt Hässleholm. Hela programmet finns på Europaforum Hässleholm.