skip to content
 

Från ”Aldrig mera krig” till ”Många flera krig”

02-11-2021
 .
stilleståndsdagen
Stilleståndsdagen
 

– Ett samtal om hur Första världskrigets fredsavtal lade grunden till hundra års fortsatta katastrofer. Välkommen att följa samtalet fysiskt eller digitalt den 11 november 2021 kl 11.00 – 12.30, Europahuset i Stockholm, Regeringsgatan 65.

 .

Sedan några år tillbaka uppmärksammar Svenska Europarörelsen och Svenska Paneuropaföreningen tillsammans med Europaparlamentet och Europeiska kommissionen vapenstilleståndsdagen med ett arrangemang i Europahuset i Stockholm.

I år har Europahuset möjlighet att ta emot 60 personer på plats. Evenemanget kan även följas digitalt på Svenska Europarörelsens facebooksida. Av praktiska skäl har vi denna gång inte möjlighet att bjuda på några förfriskningar i samband med seminariet.

PROGRAM

Introduktion: Christian Danielsson, chef för EU-kommissionens representation i Sverige

Mats Åberg (tidigare ambassadör i bl.a Bukarest och Chisinau) leder en dialog med Ingrid Thörnqvist (tidigare korrespondent i Östeuropa och Tyskland samt utrikesredaktör på SVT), Michael Sahlin (tidigare ambassadör i bl.a Ankara och Belgrad) och Walburga Habsburg Douglas (hedersordförande i Svenska Paneuropaföreningen, f.d. riksdagsledamot)

 

ANMÄLAN OCH LÄNK

Anmälan om närvaro på plats måste göras med e-post senast 10 november till stefanhult25@hotmail.com .

Digital länk till utsändningen på Svenska Europarörelsens facebooksida: https://www.facebook.com/events/601502167640890 .

 

Välkommen!

Loggor
Loggor för medverkande arrangörer