skip to content
 
 
 

Göteborgselever frågar ut ledande politiker på EU-nivå

02-03-2021
 .
Elever från Inger Segersteds gymnasium
Elever från Inger Segersteds gymnasium
 

Den 5 mars kommer elever vid Ingrid Segerstedts gymnasium i Göteborg att träffa Europaparlamentariker och EU-ministern, i en webbsänd frågestund.

 .

Eleverna vid Ingrid Segerstedts gymnasium i får i 1,5 timme ställa frågor direkt till Europaparlamentarikerna Evin Incir (S) och David Lega (KD) samt EU-minister Hans Dahlgren. Frågestunden är en del av Europaparlamentets digitala EU-skolturné, som lanserades hösten 2020 för skolor som deltar i Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram.

— I en skola med elever som vill påverka omvärlden så har samarbetet med ambassadörsprogrammet verkligen lyft och underlättat undervisningen, säger Henrik Nilsson, lärare vid Ingrid Segerstedts gymnasium.

— Vi är väldigt glada att erbjuda elever på Europaparlamentets ambassadörsskolor denna unika möjlighet att få ställa frågor och träffa ledande beslutsfattare på EU-nivå, säger Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige.

Dag: Fredag 5 mars
Tid: 10.00–11.45
Moderator: Klas Jansson, Europaparlamentets kontor i Sverige
Plats: Europaparlamentets Facebooksida och Fridagymnasiet i Vänersborg

Bakgrund:
Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram lanserades i februari 2017 och verkar för att sprida kunskap om EU och europeisk parlamentarisk demokrati bland lärare och elever på högstadie- och gymnasieskolor, runt om i Sverige. Fridagymnasiet i Vänersborg är en av 66 skolor i Sverige. Europaparlamentets ambassadörsskolor finns i alla EU:s 27 medlemsländer, totalt cirka 1 500 skolor.