skip to content
 
 
 

Stockholmselever frågar ut EU-politiker

01-06-2021
 .
Elever vid Sjölins gymnasium frågar ut EU-minister Hans Dahlgren
Elever vid Sjölins gymnasium frågar ut EU-minister Hans Dahlgren
 

Den 2 juni kommer elever vid Sjölins gymnasium i Vasastan i Stockholm att träffa EU-ministern, i en webbsänd frågestund.

 .

Eleverna vid Sjölins gymnasium får i 45 minuter ställa frågor direkt till EU-minister Hans Dahlgren. Frågestunden är en del av Europaparlamentets digitala EU-skolturné, som lanserades hösten 2020 för skolor som deltar i Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram.

— Sjölins Vasastan ser fram emot att välkomna Hans Dahlgren på onsdag. Det är ett led i vår satsning på en bättre EU-undervisning där vi bl.a. har rollspelat Europaparlamentet och är i uppstarten. Vi har en diskret EU-infopoint som får en större invigning i augusti och i höst kommer EU-undervisningen att spridas på skolan, säger Joakim Arkeflod, lärare vid Sjölins gymnasium.

— Vi är väldigt glada att erbjuda elever på Europaparlamentets ambassadörsskolor denna unika möjlighet att få ställa frågor och träffa ledande beslutsfattare på EU-nivå, säger Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige.

Dag: Onsdag 2 juni
Tid: 10.00–10.45
Moderator: Klas Jansson, Europaparlamentets kontor i Sverige
Plats: Europaparlamentets Youtubesida

Bakgrund:
Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram sjösattes i februari 2017 för att sprida kunskap om EU och europeisk parlamentarisk demokrati bland lärare och elever på högstadie- och gymnasieskolor, runt om i Sverige. Sjölins gymnasium i Vasastan är en av 66 skolor i Sverige, och en av 1 500 skolor i EU, som deltar i Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram.