skip to content
 
 
 

Visbyelever frågar ut EU-politiker

04-06-2021
 .
Elever vid Wisbygymnasiet
Elever vid Wisbygymnasiet
 

Den 7 juni kommer elever vid Wisbygymnasiet att träffa EU-ministern, i en webbsänd frågestund.

 .

Eleverna vid Wisbygymnasiet får i 30 minuter ställa frågor direkt till EU-minister Hans Dahlgren. Frågestunden är en del av Europaparlamentets digitala EU-skolturné, som lanserades hösten 2020 för skolor som deltar i Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram.

— På skolan bedriver ett 10-tal elever självständiga projekt i egenskap av skolambassadörer för Europaparlamentet. Under det senaste året har de flesta aktiviteterna varit digitala med en mycket levande Instagramsida, där bla Babben Larson och vår talman Andreas Norlén berättat om sina bästa jobba-hemma tips. Varje vecka är det EU-quiz på olika teman. Eleverna har under våren arbetat med en film för att berätta om EU, ambassadörsprogrammet och varför det är viktigt med kunskap om medlemskapet i EU, säger Therese Sjögren, lärare vid Wisbygymnasiet.

—När vi får besök av EU-ministern har vi tänkt att berätta om vårt arbete och eleverna vill naturligt vis veta mer om statsrådets spännande arbete, säger hon. 

— Vi är väldigt glada att erbjuda elever på Europaparlamentets ambassadörsskolor denna unika möjlighet att få ställa frågor och träffa ledande beslutsfattare på EU-nivå, säger Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige.

Dag: Måndag 7 juni

Tid: 10.15–10.45

Moderator: Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige

Plats: Europaparlamentets Youtubesida

Bakgrund:

Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram sjösattes i februari 2017 för att sprida kunskap om EU och europeisk parlamentarisk demokrati bland lärare och elever på högstadie- och gymnasieskolor, runt om i Sverige. Wisbygymnasiet är en av 66 skolor i Sverige, och en av 1 500 skolor i EU, som deltar i Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram.