skip to content
 

Upplev Europa – få koll på EU

09-03-2023
 .
Interaktiv station på Upplev Europa
Interaktiv station på Upplev Europa
 

Upplev Europa är nu öppet på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. 

 .

EU – hur funkar det egentligen?

Under våren 2023 öppnade Europaparlamentet Upplev Europa på Kulturhuset Stadsteatern. Upplev Europa ger dig koll på EU och vår demokrati på EU-nivå. Här kommer du nära det EU som du är en del av.

På Upplev Europa finns flera interaktiva stationer där du lär dig mer om EU-samarbetet och utforskar hur EU påverkar din vardag. Du får också möjlighet att följa flera aktuella EU-frågor och i vår 360-gradersbio får du känna på hur det är att vara Europaparlamentariker. I fotohörnan kan den som vill ta en selfie och dela den med andra i ett klick.

Du får också lära känna ledamöterna i Europaparlamentet och EU-kommissionärerna lite närmare, och om du vill har du möjlighet att fördjupa dig i EU-lagstiftning.

Rollspel och gruppbesök

Vill du prova att axla rollen som Europaparlamentariker? Då erbjuder vi på Upplev Europa ett rollspel där du får vara ledamot i Europaparlamentet och besluta om nya EU-lagar. Deltagarna blir indelade i politiska grupper och måste ta hänsyn till vad civilsamhället, särintressen och lobbyister har att säga när de beslutar. Deltagarna debatterar, lägger fram förslag och röstar om EU-relaterade frågor.

Rollspelet tar emot grupper om minst 16 personer. Deltagarna bör vara äldre än 14 år. Rollspelet tar cirka två timmar och måste förbokas. 

Bokning

Här kan du nu boka rollspel och gruppbesök. 

Rollspelet måste förbokas. Vi rekommenderar att skolklasser och andra större grupper som vill komma till utställningsdelen av Upplev Europa förbokar även det besöket.

Det är kostnadsfritt att besöka Upplev Europa, både utställningen och rollspelet. 

Öppettider

Måndag–fredag: 11–19:30 
Lördag–söndag: 11–17

Kulturhuset är stängt vissa helgdagar (nyårsafton, nyårsdagen, påskafton, påskdagen, första maj, nationaldagen, midsommarafton, midsommardagen, julafton, juldagen).

Alla Kulturhuset Stadsteaterns lokaler är tillgänglighetsanpassade.

Informationsfilm om Upplev Europa