skip to content
 
 
 

Nyhetsbrev

 .
 .
Europaparlamentet i Strasbourg
 Europaparlamentet sammanträder: biologisk mångfald, Belarus och betalningar av EU-medel 
Pass och munskydd
Lär dig mer om EU:s handels-, säkerhets- och försvarspolitik. Inled sommaren med spännande samtal om EU:s roll i världen. 
Pass och munskydd
Oro för pressfriheten i Ungern och Polen, stöd till dem som drabbas hårt av brexit, ljus i tunneln för EU:s framtida jordbrukspolitik och omröstning om digitala covid-intyg som ska underlätta resandet i Europa. En fullspäckad agenda med andra ord.
Den 17 maj uppmärksammar vi IDAHO-dagen
Visst har du anmält dig till vår EU-utbildning och gjort plats i kalendern för intressanta samtal om asyl och migration samt hälsodata? Patent på covid-19-vaccin och mer stöd till studenter, ungdomar och regioner står på agendan när ledamöterna sammanträder i Bryssel.
Invigning från Strasbourg
Den här veckan granskar ledamöterna medlemsländernas återhämtningsplaner efter coronapandemin samt kräver bättre skydd för journalister och medborgare. På hemmaplan erbjuder vi flera spännande samtal och utbildningar i maj.
Europadagen 2021
Europadagen, socialt toppmöte och brexit i mål
Storbritannien och EU
Den här veckan väntas ledamöterna skriva det sista kapitlet i Brexitsagan. På bordet ligger också förslaget om ett digitalt grönt intyg, åtgärder mot spridning av terrorisminnehåll på internet och nya rättigheter för tågresenärer.
Framtiden ligger i dina händer
Hur vill du att framtidens EU ska se ut? Idag lanseras den nya plattformen för Konferensen om Europas framtid, där du har möjlighet att bidra med dina idéer om framtidens EU. I veckan står bland annat klimatlagen, minimilöner och en europeisk hälsounion på Europaparlamentets dagordning.
Pass och munskydd
Hur hänger frihandel, miljö och mänskliga rättigheter ihop? Detta reder vi ut på torsdag. I utskotten diskuteras hur vi kan återuppta resandet i sommar och  påskynda godkännandet av anpassade vacciner samt medborgarinitiativet ”End the Cage Age”. 
LUX-filmer
I veckan gästar vi Hallands län och Jönköpings län och bjuder på det lilla extra till påskprogrammet. Passa på att titta på någon av LUX-filmerna!
 © Richard Carey/AdobeStock.com
Ledamöterna fortsätter att granska godkännandeförfarandet och upphandlingarna av vaccin och samlas för en tvådagars plenarsession i Bryssel. Dagordningen bjuder bland annat på fisk, turism och rättsstatsmekanism. 
Vaccin
Oroar du dig över vacciners effekt mot muterade coronavirus? Vad tycker du om GDPR-reglerna? Vet du vilka rättigheter som gäller när du åker tåg? Följ veckans utskottsmöten för senaste nytt i dessa frågor.
Fabriksrök
Dags att friska upp dina EU-kunskaper? Delta i våra EU-utbildningar och följ veckans plenarsammanträde för senaste nytt om koldioxidavgifter, krisberedskap och konferensen om Europas framtid.
Kvinnor i kampen mot Corona
I mars bjuder vi på flera digitala samtal, fördjupande utbildningar och kniviga frågor. Från veckans utskottsagenda vill vi flagga för debatten om flyktingströmmen till Kanarieöarna, kvinnors roll i kampen mot covid-19 och plattformsarbetares rättigheter.
Vaccin
Vad säger vaccinföretagen om att öka produktionskapaciteten av covid-19-vaccin? Utfrågning av vaccinföretagens chefer, högnivåsamtal om EU:s politiska prioriteringar samt debatt om den kritiserade abortlagen i Polen, är några av höjdpunkterna under denna utskottsvecka.
Eurobarometer
Statistik, siffror och EU-priser: Hur har pandemin påverkat stödet för EU och vilka frågor bör EU prioritera framöver? Vi tipsar även om EU-priser och blickar tillbaka på förra veckans höjdpunkter. 
Europaparlamentets plenisal
Moskva, minimilöner och mera muskler
USA:s nästa president och vicepresident installeras
En ny era för transatlantiska relationer
Vad händer under 2021?
Återhämtning och klimatomställning på agendan för 2021