skip to content
 
 
 

Nyheter

 

Nyhetsbrev

Europaparlamentets nya talman Roberta Metsola
Den här veckan uppmärksammar Europaparlamentet, under den nya talmannen Roberta Metsolas ledning, Förintelsens minnesdag. I utskotten diskuteras flera säkerhetspolitiska frågor medan stigande energipriser diskuteras på hemmaplan.
Europaparlamentet i Strasbourg
Vid en ceremoni hedrar ledamöterna denna vecka minnet av Europaparlamentets talman David Sassoli som gick bort den 11 januari.
Frankrike tar över ordförandeskapet
Nu är Europaparlamentet halvvägs in i mandatperioden. Det nya året och den andra halvleken börjar med en rivstart. På utskottsagendan finns stora frågor som vaccintillgång, politisk reklam, EU:s egna medel och migrantsituationen i Belarus.
 

Pressmeddelanden

Europaparlamentets nya talman Roberta Metsola
På tisdagen valde ledamöterna Roberta Metsola (EPP, Malta) till Europaparlamentets talman fram till 2024. Hon fick 458 röster i den första omröstningsomgången.
David Sassoli
Europaparlamentets talman David Sassoli gick bort den elfte januari. Parlamentet kommer att hedra hans minne vid en ceremoni nästa måndag i Strasbourg.

Aktiviteter

Panelsamtal om stigande energipriser
Energifrågan har hamnat högt upp på den politiska agendan både på EU-nivå och i Sverige. Välkommen till ett digitalt panelsamtal den 28 januari.
Alla pressmeddelanden
Alla aktiviteter
Alla nyhetsbrev