skip to content

 
 
 

Euroscola on-line nytt program 2021

På grund av pågående pandemi är ordinarie Euroscolaprogram där utvalda skolor vinner en resa till Europaparlamentet i Strasbourg inställt sedan mars 2020. Europaparlamentet erbjuder nu i stället gymnasieskolor att ansöka till Euroscola on-line.

Är du gymnasielärare? Vill du och din skolklass medverka i Euroscola on-line under höstterminen 2021 och träffa elever och lärare från EU:s 26 andra medlemsländer?

Europaparlamentet ger elever och lärare en unik möjlighet att ses i en ny digital version av Euroscola - Euroscola on-line. 4 gymnasieskolor från Sverige har möjlighet att delta/tillfälle.

Under ett två timmar digitalt seminarium kan elever lära sig mer om Europaparlamentet, ställa frågor och aktivt delta via chat eller video.

Datum och tema höstterminen 2021:
Fredag 12 november (FM) - EU i världen FULLBOKAT
Fredag 26 november (FM) - Miljö
Fredag 10 december (FM) - Cybersäkerhet

Här skickar du in en intresseanmälan och anger vilket datum du helst vill delta, så återkommer vi med besked om din skola har fått en plats. https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Euroscolaintresseanmalan2021

Praktisk information
Euroscola on-line välkomnar ansökningar från skolor på gymnasienivå. 
Arbetsspråk för Euroscola on-line är engelska. Det kan finnas tolkning på tyska, franska, spanska och italienska.
Vi tar emot intresseanmälningar löpande.
Medverkan i Euroscola on-line är anpassat till att skolor i flera länder för tillfället har distansundervisning. Din klass behöver inte vara på plats i er skola utan elever kan delta via länk individuellt.