skip to content
Banner till press och media - fotografer
Banner till press och media - fotografer
 

Pressmeddelanden

På den här sidan publiceras informationskontorets egna pressmeddelanden. De kan handla om resestipendier till Bryssel eller Strasbourg för journalister, pressträffar med ledamöter eller våra seminarier i Europahuset.

 

Pressmeddelande 2021

Press på plats i Strasbourg
Vilka är höstens hetaste frågor på EU-nivå? Nu kan du söka resestipendium för att delta i en pressresa till Europaparlamentet i Strasbourg den 13-16 september för att följa den årliga debatten om tillståndet i EU.
Föreningen Navets styrelse och medarbetare. Foto: Föreningen Navet i Bergsjön
Föreningen Navet i Bergsjöns Medskapandeprojekt vinner Europeiska medborgarpriset 2021. Priset delas ut av Europaparlamentet och går till enastående européer.
Europaparlamentet i Strasbourg
Inbjudan till pressträff 5 juli: HBTQ-lagar i Ungern, rättsstatsprincipen, migration och klimat
Pass och munskydd
Hur kan vi underlätta resandet under pandemin? Välkommen att delta i en pressträff måndagen den 26 april kl. 12.15 om förslaget om ett digitalt grönt covidintyg.
Konferensen om EUs framtid
Konferensens centrala knutpunkt, som presenterades i dag av styrelsens medordförande, kommer att göra det möjligt för medborgarna att hjälpa till att utforma EU:s framtid.
Kammaren i Bryssel
Välkommen till en digital pressträff den 8 mars kl. 14.00, för en genomgång av veckans viktigaste debatter och omröstningar. Medverkar gör Europaparlamentarikerna Jytte Guteland (S), Karin Karlsbro (L) och Jessica Polfjärd (M).
Vaccination
Covid-19: Utfrågning av vaccinföretag torsdagen den 25 februari kl. 16.00–19.00
Vinnare av Europeiska medborgarpriset 2020
Yalla Trappan i Malmö vinner Europeiska medborgarpriset 2020, Europaparlamentets pris till enastående européer.
Industri
På onsdagen godkände parlamentet den så kallade faciliteten för återhämtning och resiliens, som ska hjälpa EU-länderna att hantera covid-19-pandemins effekter.
Vaccin
Genomgång av dagordningen för Europaparlamentets plenarsammanträde 8–11 februari 2021.