skip to content
 
 
Banner till press och media - fotografer
Banner till press och media - fotografer
 

Presseminarium i Bryssel 9-10 april: ”Välj din framtid”

12-03-2019
 .
Presseminarium
Presseminarium
 

Den 26 maj är det EU-val. Vilka blir de stora valfrågorna och vad har Europaparlamentet uppnått under den senaste mandatperioden? Du som är journalist kan söka ett resestipendium till Bryssel den 9-10 april för att delta i EU-valseminariet ”Välj din framtid”.

I Europa står vi inför många utmaningar, allt från migration och klimatförändringar till ungdomsarbetslöshet och dataskydd. Vad har ledamöterna lagstiftat om och hur ser det framtida arbetet ut?  

På presseminariet i Bryssel kommer du bland annat att få ta del av Europaparlamentets nya opinionsundersökning om stödet för EU och vilka frågor väljarna anser viktiga inför EU-valet, som publiceras den 10 april. 

Du får träffa representanter från Europaparlamentet och EU-kommissionen som berättar om vikten av det kommande EU-valet och volontärer som engagerar sig i informationskampanjen ”Den här gången röstar jag”, för ett ökat valdeltagande. Du får också senaste nytt om presstjänsterna som Europaparlamentet erbjuder under valdagen och valnatten.

Stipendiet förutsätter att du är yrkesverksam journalist för online media.

Var: Europaparlamentet i Bryssel

När: 9-10 april

Ansökan ska innehålla en kort motivering och skickas in senast den 17 mars. Följ länken för att komma till ansökningsformuläret: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/resestipendiumBryssel

Mer information ger:

Tiia Mustonen
Pressansvarig på Europaparlamentets kontor i Sverige
Tel: 08-562 444 61
Mobil: 070 998 96 27
E-post: tiia.mustonen@ep.europa.eu