skip to content
 
 
Banner till press och media - fotografer
Banner till press och media - fotografer
 

Presseminarium i Bryssel: EU, AI och den digitala inre marknaden

24-01-2019
 .
Presseminarium i Bryssel
Presseminarium i Bryssel
 

Den digitala inre marknaden är ett av de mest lovande och utmanande områdena för framsteg inom EU. Vad har EU uppnått hittills och vilka är de största utmaningarna för att få bort hinder på nätet och samtidigt skydda den personliga integriteten?

Du som är yrkesverksam journalist kan ansöka om att delta i ett presseminarium om EU:s digitala inre marknad i Bryssel den 5-6 februari.

Du får bland annat senaste nytt om förslaget om upphovsrättsregler och andra ärenden som är viktiga inom digitalisering, exempelvis geoblockering och portabilitet av online-innehåll. Du får också veta mer om hur ledamöterna ser på utveckling och användning av artificiell intelligens (AI) - en fråga som väntas bli högaktuell för det kommande Europaparlament.

Var: Europarlamentet i Bryssel

När: Pressresan avser seminariet den 5-6 februari 2019 (seminariet pågår från lunch till lunch)

Stipendiet förutsätter att du är yrkesverksam journalist.

Ansökan ska innehålla en kort motivering och skickas in före den 28 januari 2019 till: epstockholm@ep.europa.eu med rubrik ”Ansökan: EU, AI och den digitala inre marknad”.

Stipendiet omfattar resa från närmaste flygplats i Sverige till Bryssel och tillbaka i ekonomiklass, samt ett schablonbelopp på 180 euro (för en natt) som ska täcka alla andra kostnader som boende, lokala transporter och övrigt uppehälle. Stipendiet förutsätter att du är yrkesverksam journalist.

Mer information ger:

Tiia Mustonen
Pressansvarig på Europaparlamentets kontor i Sverige
Tel: 08-562 444 61
Mobil: 070 998 96 27
E-post: tiia.mustonen@ep.europa.eu