skip to content
 
 
Banner till press och media - fotografer
Banner till press och media - fotografer
 

Pressresa till Bryssel: Allt du vill veta om EU:s långtidsbudget

12-02-2020
Press i plenisalen Strasbourg
Pressresa: Europaparlamentet

Vill du få bättre koll på EU:s långtidsbudget för 2021 – 2027? Hur ska pengarna fördelas och vad innebär det för medborgare, regioner, bönder, forskare, studenter, företag och organisationer? Europaparlamentet bjuder in journalister från Danmark, Finland och Sverige till ett gemensamt presseminarium i Bryssel, den 3-4 mars, för att ge en inblick i de pågående förhandlingarna.

Förväntningarna på EU har ökat. Medborgarna efterlyser bland annat större insatser för snabba klimatåtgärder, fler forskningsprojekt, hantering av migration- och säkerhetsutmaningar samt stöd för unga och små- och medelstora företag. Men dessa utmaningar går inte att ta sig an utan ekonomiska muskler. Vilka frågor ska prioriteras och var ger EU-politiken det största mervärdet i förhållande till insatsen? 

På plats i Bryssel får du träffa Europaparlamentets budgetförhandlare samt tjänstemän som förklarar vad som står på spel och hur tongångarna går. Du får även träffa representanter för ministerrådet och EU-kommissionen som ger en inblick i hur förhandlingarna framskrider bland medlemsländernas regeringar. Tillsammans med de finska, danska och svenska journalisterna får du också bekanta dig med de tjänster som Europaparlamentet erbjuder journalister för att underlätta bevakningen av långtidsbudgeten.

Var: Europaparlamentet i Bryssel
När: 3-4 mars (nedresa 2 mars, hemresa 4 mars)
Vem: reportrar, redaktörer, programledare
Stipendiet förutsätter att du är yrkesverksam journalist.
Ansökan ska innehålla en kort motivering och skickas in före den 16 februari. Följ länken för att komma till ansökningsformuläret: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/pressresaBrysselmars

Mer information ger:

Tiia Mustonen
Pressansvarig på Europaparlamentets kontor i Sverige
Tel: 08-562 444 54
Mobil: 070 998 96 27
tiia.mustonen@ep.europa.eu

Jacob Martinsson Lenouvel
Pressansvarig Europaparlamentets kontor i Stockholm
Mobil: 070 998 96 06
Tel: 08-562 444 61
jacob.martinsson-lenouvel@ep.europa.eu