skip to content
 
 
Banner till press och media - fotografer
Banner till press och media - fotografer
 

Resestipendier till Bryssel 4-5 mars

12-02-2020
Press i plenisalen Strasbourg
Pressresa: Europaparlamentet

För att uppmärksamma den internationella kvinnodagen bjuder Europaparlamentet in journalister till ett presseminarium: The long walk towards Gender Equality: What remains to be done? i Bryssel, den 4­-5 mars.

Seminariet kommer att belysa kvinnors roll och inflytande i utrikespolitiken samt i kampen mot klimatförändring. Kvinnors entreprenörskap, lönegapet mellan kvinnor och män samt våld mot kvinnor kommer också att diskuteras. Du har även möjlighet att delta i ett utskottsmöte på temat 25 år sedan Pekingplattformen antogs, som arrangeras av Utskottet för kvinnors rättigheter och jämställdhet mellan kvinnor och män. Medverkar gör bland andra Europaparlamentets talman David Sassoli, EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och den afghansk-danska fotbollsspelaren Nadia Nadim.

Var: Europaparlamentet i Bryssel

När: 4-5 mars (nedresa 3 mars, hemresa 5 mars)

Stipendiet förutsätter att du är yrkesverksam journalist och omfattar en resa från närmaste flygplats eller tågstation i Sverige till Bryssel och tillbaka i ekonomiklass samt ett schablonbelopp på 360 euro för två nätter som ska bidra till att täcka andra kostnader som boende, lokala transporter och övrigt uppehälle.

Du kan också delta i programmet på bekostnad av det egna mediehuset.

Ansökan: Ansökan ska innehålla en kort motivering och skickas in före den 16 februari. Följ länken för att komma till ansökningsformuläret: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/IWDpressresamars

Mer information ger:

Tiia Mustonen
Pressansvarig på Europaparlamentets kontor i Sverige
Tel: 08-562 444 54
Mobil: 070 998 96 27
tiia.mustonen@ep.europa.eu

Jacob Martinsson Lenouvel
Pressansvarig Europaparlamentets kontor i Stockholm
Mobil: 070 998 96 06
Tel: 08-562 444 61
jacob.martinsson-lenouvel@ep.europa.eu