Ga naar de inhoud
 
 

Welkom op de site van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland! Volg hier het laatste nieuws uit het Europees Parlement.

Klik hier voor het laatste nieuws.
 .
 .
 .

Om alle e-mailadressen en socialmedia-accounts van de Nederlandse Europarlementariërs te vinden kun je op de link hieronder klikken.

Klik hier voor alle e-mailadressen en socialmedia-accounts van de Nederlandse Europarlementariërs.
 .
 .
 .

Trainee gezocht in Den Haag!

Klik hier als je de nieuwe trainee wil worden.
 .
 .
 .

NIEUWS & ACTIVITEITEN

Het Europees Parlement en de Stichting Internationale Karel de Grote-prijs in Aken reiken elk jaar een prijs uit aan jongerenprojecten met een sterke Europese dimensie. Bij de Europese uitreiking van de Karel de Grote-prijs voor jongeren 2023 heeft de Nederlandse inzending ‘The European Correspondent’ de tweede plaats behaald op vrijdag 12 mei.  The European Correspondent heeft als doel de huidige Europese journalistiek te bevorderen.
Op 21 april organiseerde het "Koning Willem I College" de EPAS junior dag in Den Bosch. 24 geaccrediteerde EPAS-scholen uit heel Nederland namen deel. In totaal bezochten 170 studenten en 30 leraren Den Bosch en namen deel aan presentaties, een Q&A en vijf workshops. Het belangrijkste thema van de junior dag in Den Bosch was duurzaamheid, migratie en Europese democratie.
EERDERE ACTIVITEITEN
 .
 .
 .

ACTIVITEITEN

Volg ons op Twitter, Instagram, Snapchat en Facebook
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de activiteiten van het Europees Parlement in Brussel, Straatsburg en ook hier in Nederland? Volg ons op Twitter (@Europarl_NL), Instagram (EPinNL), Facebook (Europees.Parlement.Nederland) en YouTube (EP Europees Parlement in Nederland)!
Heb je vragen over het Parlement? Ooit wel Europese kwesties in een debat willen bespreken? Het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Den Haag staat klaar om je te helpen.
vlaggen.
Het Europees Parlement is steeds op zoek naar nieuw vertaaltalent. Overweeg je een carrière als vertaler, maar twijfel je of het wel iets voor jou is? Dan is een lange stage de perfecte manier om erachter te komen of dit soort werk voor jou is weggelegd.
Je hoort er vaak over, de Europese Unie. In de krant, op de televisie of in gesprekken tussen familie en vrienden. Maar wat is de Europese Unie eigenlijk? Uit welke onderdelen bestaat zij? En wie doet er binnen de Unie nou eigenlijk wat? Voor een kort, duidelijk antwoord op al deze vragen hebben wij voor jou onderstaand filmpje gemaakt.
Brochure Kom bij het Europees Parlement
Ben je geïnteresseerd in een stage of een baan bij het Europees Parlement? In deze gids vind je een overzicht van de verschillende stage- en carrièremogelijkheden die onze instelling te bieden heeft.
Wil je met je schoolklas een leerzaam en leuk bezoek aan Den Haag brengen? Humanity House, ProDemos, Vredespaleis, de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Den Haag hebben samen een brochure ontwikkeld met informatie over hun programma´s voor basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en mbo-studenten.
EERDERE ACTIVITEITEN