Ga naar de inhoud
 
 
 
 

Welkom

 .

Welkom op de site van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland! Volg hier het laatste nieuws over Covid-19 en over de acties ondernomen door de Europese instellingen.

Klik hier
 .

STAAT VAN DE EUROPESE UNIE (SOTEU) #StrongerTogetherEU #SamenSterkerEU

Het jaarlijkse debat over de Staat van de Unie biedt leden van het Europees Parlement de kans om het werk en de plannen van de Europese Commissie onder de loep te nemen en mee te helpen de richting van de EU te bepalen.

 
Op 16 september sprak Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, het Europees Parlement toe in haar State of the Union. Annette van Soest en Mathieu Segers gaan in gesprek met Europarlementariërs Bas Eickhout en Derk Jan Eppink.
op 16 september sprak Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, het Europees Parlement toe in haar State of the Union. Annette van Soest en Mathieu Segers gingen daarvoor in gesprek met Europarlementariërs Jeroen Lenaers en Kati Piri en parlementair verslaggever voor NRC en oud-correspondent in Brussel Stephane Alonso.
Het jaarlijkse debat over de Staat van de Europese Unie #SOTEU richtte zich op EU-plannen om klimaatverandering, racisme, gezondheidsrisico’s en migratie aan te pakken.
In dit webinar blikten we vooruit op de jaarlijkse Staat van de Unie toespraak van de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen in het Europees Parlement, die op 16 september aanstaande plaatsvindt. We bespraken met Europarlementariërs de verschillende visies op drie prangende en actuele vraagstukken.
 

Hoe zien Nederlandse Europarlementariërs de toekomst van Europa?

Hoe denken de Nederlandse Europarlementariërs over de plannen van de Europese Commissie? Het debat over de Staat van de Europese Unie 2020 op 16 september vond plaats in een periode van onzekerheid. De coronaviruspandemie blijft de samenleving op alle vlakken beïnvloeden en er staat Europa één van haar moeilijkste jaren tot nog toe te wachten. Wat moeten de prioriteiten van de EU voor de komende jaren zijn als het aan onze Europarlementariërs ligt? Waar gaan zij zich het komende jaar mee bezig houden? Bekijk hieronder hun SOTEU vlogs.

Bekijk hier de YouTube playlist met alle SOTEU vlogs.

 .
 .
 .
 .
 .
 .
 .
 .
 .
 .
 .
 
 .
 .

Trainee gezocht in Den Haag!

Traineeships
 .
 .

NIEUWS & ACTIVITEITEN

De Europarlementariërs hebben plaatsgenomen in de verschillende parlementscommissies. Enkele Nederlandse leden vervullen het komende twee en een half jaar de taak van vicevoorzitter.
Geniet van een luisterzee van ongeveer 30 minuten waarin delen van markerende politieke speeches uit de 24 taalgebieden in het Nederlands worden voorgelezen. Kom ook meer te weten over vertalen bij de EU met Willemijn de Jong van het Liaisonbureau van het Europees Parlement, Eva Boodts, vertaler bij het Europees Parlement in Luxemburg en Emma Hartkamp, 'field officer' bij de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Den Haag.
Altijd al eens willen weten hoe jouw favoriete speech klinkt in het Nederlands? Stuur deze dan voor eind september op naar epdenhaag@europarl.europa.eu. We lezen jullie favoriete toespraken voor tijdens het online Drongo Talenfestival op 2 en 3 oktober 2020.
Door #COVID19 moeten Europarlementariërs ingrijpende besluiten nemen. Natuurlijk over de steunpakketten, maar eigenlijk moet al het beleid opnieuw naar de tekentafel. In ​Goedemorgen Europa! gingen ze in debat met elkaar en in gesprek met het publiek.    
vlaggen.
Het Europees Parlement is steeds op zoek naar nieuw vertaaltalent. Overweeg je een carrière als vertaler, maar twijfel je of het wel iets voor jou is? Dan is een lange stage de perfecte manier om erachter te komen of dit soort werk voor jou is weggelegd.
Heb je vragen over het Parlement? Ooit wel Europese kwesties in een debat willen bespreken? Het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Den Haag staat klaar om je te helpen.
Je hoort er vaak over, de Europese Unie. In de krant, op de televisie of in gesprekken tussen familie en vrienden. Maar wat is de Europese Unie eigenlijk? Uit welke onderdelen bestaat zij? En wie doet er binnen de Unie nou eigenlijk wat? Voor een kort, duidelijk antwoord op al deze vragen hebben wij voor jou onderstaand filmpje gemaakt.
Brochure Kom bij het Europees Parlement
Ben je geïnteresseerd in een stage of een baan bij het Europees Parlement? In deze gids vind je een overzicht van de verschillende stage- en carrièremogelijkheden die onze instelling te bieden heeft.
My House Of European History
Deel jij ook jouw verhaal op de 'My House of European History' site?
EERDERE ACTIVITEITEN