Ga naar de inhoud
 
 
 
 

Welkom

 .

Welkom op de site van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland! Volg hier het laatste nieuws over Covid-19 en over de acties ondernomen door de Europese instellingen.

Klik hier
 .

Trainee gezocht in Den Haag!

Traineeships
 .
 .

NIEUWS & ACTIVITEITEN

Door #COVID19 moeten Europarlementariërs ingrijpende besluiten nemen. Natuurlijk over de steunpakketten, maar eigenlijk moet al het beleid opnieuw naar de tekentafel. In ​Goedemorgen Europa! gingen ze in debat met elkaar en in gesprek met het publiek.    
Goedemorgen Europa: ontbijt met Europarlementariër Sophie in ’t Veld (D66) en onderzoeker Jef Ausloos (UvA)
Kijk terug naar deze Goedemorgen Europa! over de rol van de EU op het gebied van gezondheidszorg en bij de ontwikkeling van een vaccin.
Kijk terug naar deze Goedemorgen Europa! over hoe de EU de financiële impact van de coronacrisis moet opvangen.
Kijk terug naar Goedemorgen Europa! over ​de hulp die de EU biedt aan de landbouw- en visserijsectoren.
Maandag 22 juni 20.30 gingen De Kiesmannen live met een nieuwe uitzending van de Niet Meer Normaal Show met Samira Rafaela.
vlaggen.
Het Europees Parlement is steeds op zoek naar nieuw vertaaltalent. Overweeg je een carrière als vertaler, maar twijfel je of het wel iets voor jou is? Dan is een lange stage de perfecte manier om erachter te komen of dit soort werk voor jou is weggelegd.
De Europarlementariërs hebben plaatsgenomen in de verschillende parlementscommissies. Enkele Nederlandse leden vervullen het komende twee en een half jaar de taak van vicevoorzitter.
Heb je vragen over het Parlement? Ooit wel Europese kwesties in een debat willen bespreken? Het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Den Haag staat klaar om je te helpen.
Je hoort er vaak over, de Europese Unie. In de krant, op de televisie of in gesprekken tussen familie en vrienden. Maar wat is de Europese Unie eigenlijk? Uit welke onderdelen bestaat zij? En wie doet er binnen de Unie nou eigenlijk wat? Voor een kort, duidelijk antwoord op al deze vragen hebben wij voor jou onderstaand filmpje gemaakt.
Brochure Kom bij het Europees Parlement
Ben je geïnteresseerd in een stage of een baan bij het Europees Parlement? In deze gids vind je een overzicht van de verschillende stage- en carrièremogelijkheden die onze instelling te bieden heeft.
My House Of European History
Deel jij ook jouw verhaal op de 'My House of European History' site?
EERDERE ACTIVITEITEN