Ga naar de inhoud
 
 

Welkom op de site van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland! Volg hier het laatste nieuws uit het Europees Parlement.

Klik hier voor het laatste nieuws.
 .
 .
 .

Om alle e-mailadressen en socialmedia-accounts van de Nederlandse Europarlementariërs te vinden kun je op de link hieronder klikken.

Klik hier voor alle e-mailadressen en socialmedia-accounts van de Nederlandse Europarlementariërs.
 .
 .
 .

Trainee gezocht in Den Haag!

Klik hier als je de nieuwe trainee wil worden.
 .
 .
 .

NIEUWS & ACTIVITEITEN

Het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland en het Montesquieu Instituut nodigen je van harte uit om deel te nemen aan het debat omtrent ´De Europese aanpak van de energiecrisis: van duur naar duurzaam?´ met Tweede Kamerlid van Groenlinks Suzanne Kröger, econoom Marko Bos, en onderzoeksjournalist Bijou van der Borst. Het debat zal gemodereerd worden door lector changing Role of Europe Mendeltje van Keulen.
The European Parliament Liaison Office in the Netherlands and Movies that Matter would like to invite you to the Sakharov Special screening and debate at the Movies that Matter Festival in The Hague on Thursday 30 March. The Sakharov Special honours the winners of the 2022 Sakharov Prize for Freedom of Thought, the brave people of Ukraine.
Het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland en Radboud Reflects nodigen je van harte uit om deel te nemen aan het debat omtrent ‘het Pegasusschandaal: spion in je broekzak’ met Europarlementariër Sophie in ’t Veld en jurist Frederik Zuiderveen Borgesius.
Zou er een Europees herdenkingsmonument voor de Holocaust moeten komen? De Vertegenwoordiging van de Europese Commissie organiseert in samenwerking met de Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding (NCAB) een paneldiscussie over dit thema.
The European Parliament Liaison Office in the Netherlands, SIB-Groningen and Europe Direct Groningen are delighted to invite you to join the debate on energy security on January 30th at Groninger Forum. Together with Faustine Bas-Defossez, Álvaro Rangel Hernandez, and Prof. Michael Mulder we will discuss various important aspects of the future of energy in Europe.  
Het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland en Radboud Reflects nodigen je van harte uit om deel te nemen aan het debat omtrent ‘de strijd om de energietransitie’ met Europarlementariër Tom Berendsen, klimaatwetenschapper Heleen de Coninck en politicoloog Emma Leenders.
Dit jaar wint het factcheck-project Nieuwscheckers van Universiteit Leiden de Prijs van de Europese Burger in Nederland.  Het Europees Parlement kent deze prijs jaarlijks toe aan projecten en initiatieven om uitzonderlijke prestaties binnen de EU te erkennen.
EERDERE ACTIVITEITEN
 .
 .
 .

ACTIVITEITEN

Volg ons op Twitter, Instagram, Snapchat en Facebook
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de activiteiten van het Europees Parlement in Brussel, Straatsburg en ook hier in Nederland? Volg ons op Twitter (@Europarl_NL), Instagram (EPinNL), Facebook (Europees.Parlement.Nederland) en YouTube (EP Europees Parlement in Nederland)!
Heb je vragen over het Parlement? Ooit wel Europese kwesties in een debat willen bespreken? Het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Den Haag staat klaar om je te helpen.
vlaggen.
Het Europees Parlement is steeds op zoek naar nieuw vertaaltalent. Overweeg je een carrière als vertaler, maar twijfel je of het wel iets voor jou is? Dan is een lange stage de perfecte manier om erachter te komen of dit soort werk voor jou is weggelegd.
Je hoort er vaak over, de Europese Unie. In de krant, op de televisie of in gesprekken tussen familie en vrienden. Maar wat is de Europese Unie eigenlijk? Uit welke onderdelen bestaat zij? En wie doet er binnen de Unie nou eigenlijk wat? Voor een kort, duidelijk antwoord op al deze vragen hebben wij voor jou onderstaand filmpje gemaakt.
Brochure Kom bij het Europees Parlement
Ben je geïnteresseerd in een stage of een baan bij het Europees Parlement? In deze gids vind je een overzicht van de verschillende stage- en carrièremogelijkheden die onze instelling te bieden heeft.
Wil je met je schoolklas een leerzaam en leuk bezoek aan Den Haag brengen? Humanity House, ProDemos, Vredespaleis, de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Den Haag hebben samen een brochure ontwikkeld met informatie over hun programma´s voor basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en mbo-studenten.
EERDERE ACTIVITEITEN