Ga naar de inhoud
 
 
 

Welkom

Welkom op de site van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland! Volg hier het laatste nieuws uit Brussel, Straatsburg en Nederland!

Klik hier
 .

Trainee gezocht in Den Haag!

Traineeships
 .
 .

NIEUWS & ACTIVITEITEN

 Deze film won vorig jaar de LUX filmprijs. Europarlementariër Lara Wolters (PvdA) zal de nabespreking van de film verzorgen.    
Europese vlag.
Het Europees Parlement wil meer dan 100 ervaren beveiligingsmedewerkers in Luxemburg aanwerven. Lees meer over de vereisten, het salaris, de voorwaarden en de selectieprocedure via onderstaande link. De deadline voor de indiening van kandidaturen is 28 februari 2020.
Neem deel aan het EYE2020-evenement in Straatsburg en help samen met andere jonge Europeanen het Europa van de toekomst vorm te geven.
Heb je vragen over het Parlement? Ooit wel Europese kwesties in een debat willen bespreken? Het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Den Haag staat klaar om je te helpen.
Volg ons op Twitter, Instagram, Snapchat en Facebook
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de activiteiten van het Europees Parlement in Brussel, Straatsburg en ook hier in Nederland?   Volg ons op Twitter (@EPinNL), Instagram (EPinNL), Snapchat (EPinNL) en Facebook (Europees.Parlement.Nederland)!
De Europarlementariërs hebben plaatsgenomen in de verschillende parlementscommissies. Woensdag 10 juli koos het grootste deel van de commissies hun voorzitters en vicevoorzitters. Enkele Nederlandse leden vervullen het komende twee en een half jaar de taak van vicevoorzitter.
Je hoort er vaak over, de Europese Unie. In de krant, op de televisie of in gesprekken tussen familie en vrienden. Maar wat is de Europese Unie eigenlijk? Uit welke onderdelen bestaat zij? En wie doet er binnen de Unie nou eigenlijk wat? Voor een kort, duidelijk antwoord op al deze vragen hebben wij voor jou onderstaand filmpje gemaakt.
Brochure Kom bij het Europees Parlement
Ben je geïnteresseerd in een stage of een baan bij het Europees Parlement? In deze gids vind je een overzicht van de verschillende stage- en carrièremogelijkheden die onze instelling te bieden heeft.
Al enige jaren biedt ProDemos Binnenhof aan scholen een gratis educatieve dag in politiek Den Haag. Op een aantrekkelijke en laagdrempelige wijze maken de leerlingen kennis met de democratische rechtstaat en de politieke wereld. Een bezoek aan het Binnenhof wordt uiteraard niet overgeslagen.
Wil je met je schoolklas een leerzaam en leuk bezoek aan Den Haag brengen? Humanity House, ProDemos, Vredespaleis, de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Den Haag hebben samen een brochure ontwikkeld met informatie over hun programma´s voor basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en mbo-studenten.
vlaggen.
Het Europees Parlement biedt de mogelijkheid om een praktijkstage te lopen. Om hiervoor in aanmerking te komen, moeten kandidaten vóór de uiterste indieningsdatum van de stageaanvraag in het bezit zijn van een diploma secundair onderwijs dat toegang verleent tot een universitaire studie, of gelijkwaardig hoger of technisch onderwijs hebben gevolgd. Deze stages zijn in de eerste plaats bedoeld voor personen die stage moeten lopen in het kader van een opleiding en op de eerste dag van de stage de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt.
My House Of European History
Deel jij ook jouw verhaal op de 'My House of European History' site?
EERDERE ACTIVITEITEN