Ga naar de inhoud
 
 
 
 

Welkom

 .

Welkom op de site van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland! Volg hier het laatste nieuws over Covid-19 en over de acties ondernomen door de Europese instellingen.

Klik hier
 .

Trainee gezocht in Den Haag!

Traineeships
 .
 .

NIEUWS & ACTIVITEITEN

De Nederlandse finalist voor de Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren 2021 is het project "Lockdown Economy" van Think Tank AlterContacts.
In een aansluitend panelgesprek gaat journalist Franka Hummels met diverse gasten, onder wie journalist en politicus Franak Viačorka, Sacharov-prijs winnaar en politiek activist Veronica Tsepkalo en kunstenaar Tasha Arlova, in gesprek en wordt er aandacht besteed aan de winnaars van de Sacharov prijs en verder ingegaan op de context.
Elk jaar reikt het Europees Parlement deze prijs uit aan individuen of projecten die een bijzondere inzet hebben getoond voor wederzijds begrip en een sterkere integratie tussen burgers van de lidstaten of ter verbetering van de grensoverschrijdende samenwerking binnen de Europese Unie.
In een zevental videos in de reeks ‘Waar is Europa van?’ nemen we je mee in de geschiedenis, het functioneren en de instanties van de Europese Unie.
Nederland gaat op 17 maart naar de stembus. Welke rol speelt Europa in de verkiezingen? En wat willen de partijen met Europa? In de verkiezingsspecial van de podcast Café Europa gaan Annette van Soest en Mathieu Segers in gesprek met gasten Stephane Alonso en Marleen de Rooy over de Europese plannen van de politieke partijen.
Europarlementariër Jeroen Lenaers: ‘Een zeer terechte winnaar! De stichting levert al jaren fantastisch werk en zeker ook nu tijdens de coronacrisis. Het winnen van deze prijs is een steun in de rug en een aanmoediging om te blijven zorgen dat problemen in de grensregio gehoord worden’
De Europese Eindejaarsshow met Europarlementariërs Liesje Schreinemacher en Bas Eickhout is online te bekijken.
De vijfde editie van de Brave New World conferentie opende op maandag 9 november met een gratis paneldiscussie met Europarlementariër Kim van Sparrentak.
Op 16 sept hield de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen de State of the Union toespraak. Hoe is deze toespraak ontvangen in de Nederlandse politiek en media? Kijk en luister naar ons online debat van 1 oktober.
Overzicht van de parlementscommissies van het Europees Parlement en de Nederlandse leden die hier zitting in nemen
Door #COVID19 moeten Europarlementariërs ingrijpende besluiten nemen. Natuurlijk over de steunpakketten, maar eigenlijk moet al het beleid opnieuw naar de tekentafel. In ​Goedemorgen Europa! gingen ze in debat met elkaar en in gesprek met het publiek.    
vlaggen.
Het Europees Parlement is steeds op zoek naar nieuw vertaaltalent. Overweeg je een carrière als vertaler, maar twijfel je of het wel iets voor jou is? Dan is een lange stage de perfecte manier om erachter te komen of dit soort werk voor jou is weggelegd.
Heb je vragen over het Parlement? Ooit wel Europese kwesties in een debat willen bespreken? Het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Den Haag staat klaar om je te helpen.
Je hoort er vaak over, de Europese Unie. In de krant, op de televisie of in gesprekken tussen familie en vrienden. Maar wat is de Europese Unie eigenlijk? Uit welke onderdelen bestaat zij? En wie doet er binnen de Unie nou eigenlijk wat? Voor een kort, duidelijk antwoord op al deze vragen hebben wij voor jou onderstaand filmpje gemaakt.
Brochure Kom bij het Europees Parlement
Ben je geïnteresseerd in een stage of een baan bij het Europees Parlement? In deze gids vind je een overzicht van de verschillende stage- en carrièremogelijkheden die onze instelling te bieden heeft.
My House Of European History
Deel jij ook jouw verhaal op de 'My House of European History' site?
EERDERE ACTIVITEITEN