Ga naar de inhoud
 
 
Het Europees Parlement
Het Europees Parlement
 

Eerdere activiteiten

Het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland en het Montesquieu Instituut nodigen je van harte uit om deel te nemen aan het debat omtrent Europa en democratie ‘De toekomst van Europa: welke rol speelt het nationale parlement?’. Het debat, georganiseerd in het kader van de Conferentie over de Toekomst van Europa, vindt plaats op maandag 29 november te Nieuwspoort en is via livestream te volgen.  
In november presenteert Movies That Matter in samenwerking met het Europees Parlement  speciale filmvertoningen rondom de Sacharovprijs voor vrijheid van denken in Groningen, Leiden, Maastricht en Middelburg. De vertoningen zijn gratis te bezoeken en worden voorzien van verschillende verdiepingsprogramma’s.
Het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland en Radboud Reflects nodigen je van harte uit om deel te nemen aan het debat omtrent ‘Europees asielbeleid: grenzen aan rechtvaardigheid?’ met Europarlementariërs Michiel Hoogeveen en Tineke Strik, en rechtsfilosoof Ronald Tinnevelt.
Deepfakes - train your verification skills! Real, Fake, and the many nuances of Synthetic Media in collaboration with Brave New World and the European Parliament.
De Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) organiseert in samenwerking met het Liaisonbureau van het Europees Parlement en de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland deze 102de editie van Reuring!Café.
Om meertaligheid in Europa te beschermen en het leren van talen te bevorderen, wordt de Europese Dag van de Meertaligheid ieder jaar gevierd op 26 september. Van vrijdag 24 september tot zaterdag 25 september kun je de kans grijpen om te ontdekken hoe het Europees Parlement in 24 talen werkt.
In deze podcast Café Europa gaan Annette van Soest en Mathieu Segers in gesprek met Europarlementariërs Tineke Strik en Liesje Schreinemacher over de Staat van de Europese Unie-toespraak van Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, op 15 september in het Europees Parlement.
Je bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan dit online debat georganiseerd in samenwerking met Instituut Clingendael en de Europese Commissie in Nederland. 
Klimaatverandering, economisch & sociaal herstel, gezondheid & mensenrechten, de rol van de EU in de wereld. EP-leden zullen op 15 september het werk van de Europese Commissie beoordelen en zorgen dat de belangrijkste bezorgdheden van de Europeanen aangepakt worden.
Bekijk dit online debat georganiseerd in samenwerking met Instituut Clingendael en de Europese Commissie in Nederland. 
Je bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan dit online debat georganiseerd in samenwerking met Instituut Clingendael en de Europese Commissie in Nederland. 
Foto: Lize Kraan
Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt en jij kunt daarbij helpen!
Wil jij in gesprek met Europarlementariërs en EU-ambtenaren en jouw ideeën over onderwerpen, zoals klimaat, migratie en diversiteit delen? Of heb jij interesse om weer te weten te komen over traineeships of werken bij Europese instellingen?
Het Europees Parlement reikt ieder jaar de LUX-Filmprijs om het debat over waarden en sociale kwesties aan te moedigen. Hiermee promoot het Europees Parlement de Europese cinema. Films worden toegankelijk gemaakt voor een groter publiek in verschillende talen en culturen.
Europese vlag.
In dit online debat dat Instituut Clingendael organiseerde in samenwerking met het liaisonbureau van het Europees Parlement en de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland spraken we over de opzet van de Conferentie over de Toekomst van Europa en wat Nederland eraan kan hebben.
Nederland ging op 17 maart naar de stembus. Welke rol speelde Europa in de verkiezingen? En wat willen de partijen met Europa? In de verkiezingsspecial van de podcast Café Europa gingen Annette van Soest en Mathieu Segers in gesprek met gasten Stephane Alonso en Marleen de Rooy over de Europese plannen van de politieke partijen.
Het programma duurt anderhalf uur en bevat een welkomstwoord van de Franse president Emmanuel Macron, toespraken van voorzitters Sassoli, Von der Leyen en premier Costa als vertegenwoordigers van de EU-instellingen.
Ga tijdens deze online bijeenkomst over empowerment en leiderschap van vrouwen tijdens en na de coronacrisis in gesprek met Europarlementariër Caroline Nagtegaal (VVD), programmamanager bij Dutch Gender Platform WO=MEN Anika Snel, de secretaris algemeen economisch beleid en gezondheidszorg bij VNO-NCW & MKB-Nederland Anthony Stigter, de vicepresident van FNV Kitty Jong, de directeur van Gender Concerns International Sabra Bano en de directeur-bestuurder van het kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis Atria dr. Kaouthar Darmoni.
In een aansluitend panelgesprek gaat journalist Franka Hummels met diverse gasten, onder wie journalist en politicus Franak Viačorka, Sacharov-prijs winnaar en politiek activist Veronica Tsepkalo en kunstenaar Tasha Arlova, in gesprek en wordt er aandacht besteed aan de winnaars van de Sacharov prijs en verder ingegaan op de context.
Elk jaar reikt het Europees Parlement deze prijs uit aan individuen of projecten die een bijzondere inzet hebben getoond voor wederzijds begrip en een sterkere integratie tussen burgers van de lidstaten of ter verbetering van de grensoverschrijdende samenwerking binnen de Europese Unie.
Het Europees Parlement reikt ieder jaar de LUX-Filmprijs om het debat over waarden en sociale kwesties aan te moedigen. Hiermee promoot het Europees Parlement de Europese cinema. Films worden toegankelijk gemaakt voor een groter publiek in verschillende talen en culturen.
Nederland gaat op 17 maart naar de stembus. Welke rol speelt Europa in de verkiezingen? En wat willen de partijen met Europa? In de verkiezingsspecial van de podcast Café Europa gaan Annette van Soest en Mathieu Segers in gesprek met gasten Stephane Alonso en Marleen de Rooy over de Europese plannen van de politieke partijen.
Europarlementariër Jeroen Lenaers: ‘Een zeer terechte winnaar! De stichting levert al jaren fantastisch werk en zeker ook nu tijdens de coronacrisis. Het winnen van deze prijs is een steun in de rug en een aanmoediging om te blijven zorgen dat problemen in de grensregio gehoord worden’
Heb jij een idee voor een evenement voor jongeren op het gebied van sport, kunst of cultuur? Of werk je aan een online project op Europees vlak? Schrijf je dan in!
De Europese Eindejaarsshow met Europarlementariërs Liesje Schreinemacher en Bas Eickhout is online te bekijken.
De Europese Eindejaarsshow met Europarlementariërs Liesje Schreinemacher en Bas Eickhout is vanaf 7 december gratis online te bekijken.
De vijfde editie van de Brave New World conferentie opende op maandag 9 november met een gratis paneldiscussie met Europarlementariër Kim van Sparrentak.
Op 16 sept hield de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen de State of the Union toespraak. Hoe is deze toespraak ontvangen in de Nederlandse politiek en media? Kijk en luister naar ons online debat van 1 oktober.
De vijfde editie van de Brave New World conferentie opent op maandag 9 november om 11.00 met een gratis paneldiscussie met Europarlementariër Kim van Sparrentak.
Altijd al eens willen weten hoe jouw favoriete speech klinkt in het Nederlands? Stuur deze dan voor eind september op naar epdenhaag@europarl.europa.eu. We lezen jullie favoriete toespraken voor tijdens het online Drongo Talenfestival op 2 en 3 oktober 2020.
Wij zien je dan graag op onze Europese virtuele stand! Gedurende het festival kun je meer te weten komen over vertalen en meertaligheid bij de EU. Je kunt ook een luisterzee aanzetten waarin delen van markerende politieke speeches uit de 24 taalgebieden in het NL worden voorgelezen. Zin om ook jouw favoriete speech in te sturen en te horen? 
Meer te weten over de Staat van de Unie, het programma, de evenementen door de hele EU en de livestreaming!
De dag vóór het debat over de Staat van de Unie, op 15 september, zullen vooraanstaande spelers van het Europees Parlement de prioriteiten van de Europese Unie bespreken en reageren op jouw vragen en ideeën.
Goedemorgen Europa: ontbijt met Europarlementariër Sophie in ’t Veld (D66) en onderzoeker Jef Ausloos (UvA)
Kijk terug naar deze Goedemorgen Europa! over de rol van de EU op het gebied van gezondheidszorg en bij de ontwikkeling van een vaccin.
Het Europees Parlement reikt jaarlijks de “Prijs van de Europese Burger” uit aan personen of organisaties die zich verdienstelijk maken voor wederzijds begrip tussen de burgers van de Unie.
Kijk terug naar deze Goedemorgen Europa! over hoe de EU de financiële impact van de coronacrisis moet opvangen.
Kijk terug naar Goedemorgen Europa! over ​de hulp die de EU biedt aan de landbouw- en visserijsectoren.
Maandag 22 juni 20.30 gingen De Kiesmannen live met een nieuwe uitzending van de Niet Meer Normaal Show met Samira Rafaela.
Neem deel aan het EYE2020-evenement in Straatsburg en help samen met andere jonge Europeanen het Europa van de toekomst vorm te geven.
3de winnaar 2017: Are We Europe
Ben je tussen 16 en 30 en werk je aan een project met een Europese dimensie? Meld je aan voor de Karel de Grote prijs en win een reis naar Aken en meer.
Welke invloed hebben verdedigers van mensenrechten wereldwijd op ons in Nederland? Tijdens deze avond praten we over de Sacharovprijs en gaan we in op het buitengewone werk van de finalisten. Schrijver Abdelkader Benali draagt een ode voor aan de winnaar Ilham Tohti. Kom en laat je inspireren door de uitzonderlijke strijd van deze activisten!