Ga naar de inhoud
Het Europees Parlement
Het Europees Parlement
 

Eerdere activiteiten

Kim van Sparrentak tijdens de plenaire sessie van het Europees Parlement over de Europese Dataverordening (14/03/2023).
Het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland en De Balie nodigen je van harte uit om deel te nemen aan het debat rond artificiële intelligentie en de toekomst van een digitaal Europa genaamd ´AI uit de kinderschoenen´ met o.a. Europarlementariër Kim van Sparrentak (GroenLinks, Groenen/VEA). Dit debat zal worden gemodereerd door Sophie Rutenfrans. Acteur en theatermaker Max Wind verzorgt het intermezzo.
The European Parliament Liaison Office in the Netherlands and Movies that Matter would like to invite you to the Sakharov Special screening and debate at the Movies that Matter Festival in The Hague on Thursday 30 March. The Sakharov Special honours the winners of the 2022 Sakharov Prize for Freedom of Thought, the brave people of Ukraine.
Het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland en het Montesquieu Instituut nodigen je van harte uit om deel te nemen aan het debat omtrent ´De Europese aanpak van de energiecrisis: van duur naar duurzaam?´ met Tweede Kamerlid van Groenlinks Suzanne Kröger, econoom Marko Bos, en onderzoeksjournalist Bijou van der Borst. Het debat zal gemodereerd worden door lector changing Role of Europe Mendeltje van Keulen.
Het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland en Radboud Reflects nodigen je van harte uit om deel te nemen aan het debat omtrent ‘het Pegasusschandaal: spion in je broekzak’ met Europarlementariër Sophie in ’t Veld en jurist Frederik Zuiderveen Borgesius.
Zou er een Europees herdenkingsmonument voor de Holocaust moeten komen? De Vertegenwoordiging van de Europese Commissie organiseert in samenwerking met de Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding (NCAB) een paneldiscussie over dit thema.
The European Parliament Liaison Office in the Netherlands, SIB-Groningen and Europe Direct Groningen are delighted to invite you to join the debate on energy security on January 30th at Groninger Forum. Together with Faustine Bas-Defossez, Álvaro Rangel Hernandez, and Prof. Michael Mulder we will discuss various important aspects of the future of energy in Europe.  
Het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland en Radboud Reflects nodigen je van harte uit om deel te nemen aan het debat omtrent ‘de strijd om de energietransitie’ met Europarlementariër Tom Berendsen, klimaatwetenschapper Heleen de Coninck en politicoloog Emma Leenders.
Heb jij interesse in de Europese Unie en Europese thema's? Altijd al willen leren hoe je een vlog, podcast of foto maakt, en hoe je jouw idee of verhaal helder, krachtig en overtuigend overbrengt? Lees dan snel verder!
Het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland en Radboud Reflects organiseerden een debat omtrent ‘Big Tech aan banden?’ met Europarlementariër Paul Tang, jurist Frederik Zuiderveen Borgesius en filosoof Bernd Hoeksema op 13 oktober. 
Heb jij interesse in de Europese Unie en Europese thema's? Altijd al willen leren hoe je een vlog, podcast of foto maakt, en hoe je jouw idee of verhaal helder, krachtig en overtuigend overbrengt? Lees dan snel verder!
In dit debat op 23 september bespreken we hoe de toespraak over de Staat van de Europese Unie (14 september) van Ursula von der Leyen is ontvangen, en kijken we naar haar plannen om de energieprijzen niet nog verder te laten stijgen. 
In dit debat blikten we vooruit op de Staat van de Unie-toespraak van de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en bespraken we de enorme stappen die gezet zijn op het terrein van Europese defensiesamenwerking.
Om ervoor te zorgen dat de EU de belangrijkste zorgen van de Europeanen aanpakt, zullen de EP-leden op 14 september het werk van de Europese Commissie beoordelen. Volg het SOTEU-debat live.
Foto: Lize Kraan
Om extra bewustwording te creëren over de noodzaak om onze ecosystemen te herstellen en veerkrachtiger te maken organiseert het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland de ‘Europa Etappe’ van de Boskalis Beach Cleanup Tour, in samenwerking met de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie en Stichting De Noordzee.
Tijdens deze nabeschouwing van de Conferentie over de Toekomst van Europa zal een panel van betrokkenen samen en met studenten van de Haagse Hogeschool en andere geïnteresseerden in gesprek gaan over het democratisch proces achter de Conferentie, de resultaten en de verwachte gevolgen voor Nederland.
Donderdagmiddag 19 mei organiseren het Liaisonbureau van het Europees Parlement, de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en WerkenbijdeEU (onderdeel van de Rijksoverheid) daarom A Future, Made in Europe in het Paard in Den Haag, om samen met jou richting te geven aan de EU.
The European Parliament Liaison Office in the Netherlands and Studium Generale Maastricht were delighted to invite you to the debate café on biodiversity as European policy. Together with MEP Anja Hazekamp, amongst others, we discussed various important questions related to the EU’s biodiversity strategy. Rick van der Kleij moderated the event.
The European Parliament Liaison Office in the Netherlands and Studium Generale Maastricht are delighted to invite you to the debate café on biodiversity as European policy. Together with MEP Anja Hazekamp, amongst others, we will discuss various important questions related to the EU’s biodiversity strategy. Rick van der Kleij will moderate the event.
Tussen 25 en 28 maart biedt het Europees Parlement Liaisonbureau, in samenwerking met Cinema Delicatessen, filmvertoningen aan van de Lux-Publieksprijs winnaar ‘Collective’ van 2021 in filmtheaters door het hele land. De vertoningen zijn gratis te bezoeken.
De Prijs van de Europese Burger erkent initiatieven die bijdragen tot Europese samenwerking en de bevordering van gemeenschappelijke waarden. Ken je een project dat de prijs verdient? Draag het dan nu voor!
Het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland, in samenwerking met de Stichting Geen Grens, nodigt je van harte uit om deel te nemen aan een interactief debat omtrent het Europees burgerschap en kiesrecht. Dit debat is een onderdeel van de Conferentie over de Toekomst van Europa waar EU-burgers hun ideeën kunnen delen over verschillende thema’s.
Op maandag 17 januari zal bij de opening van de plenaire zitting in Straatsburg een ceremonie plaatsvinden om zijn nagedachtenis te eren, in aanwezigheid van voormalig lid van het Europees Parlement en Italiaans premier Enrico Letta.
Woon je in de EU, ben je tussen de 16 en 30 jaar oud en ben je bezig met een project dat de Europese landen dichter bij elkaar brengt? Dien jouw project in voor de jaarlijkse Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren en ontvang de steun die je nodig hebt om jouw initiatief te ontwikkelen. 
In een speciale eindejaarsshow van de podcast Café Europa blikten Annette van Soest en Mathieu Segers met gasten terug op het Europese jaar en keken ze vooruit.
In een speciale eindejaarsshow van de podcast Café Europa blikken Annette van Soest en Mathieu Segers met gasten terug op het Europese jaar en kijken ze vooruit.
Maak deel uit van de grootste filmjury in Europa! Tot 25 mei 2022 kun je kijken en stemmen voor je favoriete film. De uitreikingsceremonie van de LUX-publieksprijs vind op 8 juni 2022 plaats in het Europees Parlement in Straatsburg.
Het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland en het Montesquieu Instituut organiseerden het debat omtrent Europa en democratie ‘De toekomst van Europa: welke rol speelt het nationale parlement?’.
Het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland en het Montesquieu Instituut nodigen je van harte uit om deel te nemen aan het debat omtrent Europa en democratie ‘De toekomst van Europa: welke rol speelt het nationale parlement?’. Het debat, georganiseerd in het kader van de Conferentie over de Toekomst van Europa, vindt plaats op maandag 29 november te Nieuwspoort en is via livestream te volgen.  
In november presenteert Movies That Matter in samenwerking met het Europees Parlement  speciale filmvertoningen rondom de Sacharovprijs voor vrijheid van denken in Groningen, Leiden, Maastricht en Middelburg. De vertoningen zijn gratis te bezoeken en worden voorzien van verschillende verdiepingsprogramma’s.
Het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland en Radboud Reflects nodigen je van harte uit om deel te nemen aan het debat omtrent ‘Europees asielbeleid: grenzen aan rechtvaardigheid?’ met Europarlementariërs Michiel Hoogeveen en Tineke Strik, en rechtsfilosoof Ronald Tinnevelt.
Deepfakes - train your verification skills! Real, Fake, and the many nuances of Synthetic Media in collaboration with Brave New World and the European Parliament.
De Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) organiseerde in samenwerking met het Liaisonbureau van het Europees Parlement en de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland deze 102de editie van Reuring!Café.
De Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) organiseert in samenwerking met het Liaisonbureau van het Europees Parlement en de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland deze 102de editie van Reuring!Café.
Om meertaligheid in Europa te beschermen en het leren van talen te bevorderen, wordt de Europese Dag van de Meertaligheid ieder jaar gevierd op 26 september. Van vrijdag 24 september tot zaterdag 25 september kun je de kans grijpen om te ontdekken hoe het Europees Parlement in 24 talen werkt.
In deze podcast Café Europa gaan Annette van Soest en Mathieu Segers in gesprek met Europarlementariërs Tineke Strik en Liesje Schreinemacher over de Staat van de Europese Unie-toespraak van Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, op 15 september in het Europees Parlement.
Je bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan dit online debat georganiseerd in samenwerking met Instituut Clingendael en de Europese Commissie in Nederland. 
Klimaatverandering, economisch & sociaal herstel, gezondheid & mensenrechten, de rol van de EU in de wereld. EP-leden zullen op 15 september het werk van de Europese Commissie beoordelen en zorgen dat de belangrijkste bezorgdheden van de Europeanen aangepakt worden.
Bekijk dit online debat georganiseerd in samenwerking met Instituut Clingendael en de Europese Commissie in Nederland. 
Je bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan dit online debat georganiseerd in samenwerking met Instituut Clingendael en de Europese Commissie in Nederland. 
Foto: Lize Kraan
Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt en jij kunt daarbij helpen!
Wil jij in gesprek met Europarlementariërs en EU-ambtenaren en jouw ideeën over onderwerpen, zoals klimaat, migratie en diversiteit delen? Of heb jij interesse om weer te weten te komen over traineeships of werken bij Europese instellingen?
Het Europees Parlement reikt ieder jaar de LUX-Filmprijs om het debat over waarden en sociale kwesties aan te moedigen. Hiermee promoot het Europees Parlement de Europese cinema. Films worden toegankelijk gemaakt voor een groter publiek in verschillende talen en culturen.
Europese vlag.
In dit online debat dat Instituut Clingendael organiseerde in samenwerking met het liaisonbureau van het Europees Parlement en de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland spraken we over de opzet van de Conferentie over de Toekomst van Europa en wat Nederland eraan kan hebben.
Nederland ging op 17 maart naar de stembus. Welke rol speelde Europa in de verkiezingen? En wat willen de partijen met Europa? In de verkiezingsspecial van de podcast Café Europa gingen Annette van Soest en Mathieu Segers in gesprek met gasten Stephane Alonso en Marleen de Rooy over de Europese plannen van de politieke partijen.
Het programma duurt anderhalf uur en bevat een welkomstwoord van de Franse president Emmanuel Macron, toespraken van voorzitters Sassoli, Von der Leyen en premier Costa als vertegenwoordigers van de EU-instellingen.
Ga tijdens deze online bijeenkomst over empowerment en leiderschap van vrouwen tijdens en na de coronacrisis in gesprek met Europarlementariër Caroline Nagtegaal (VVD), programmamanager bij Dutch Gender Platform WO=MEN Anika Snel, de secretaris algemeen economisch beleid en gezondheidszorg bij VNO-NCW & MKB-Nederland Anthony Stigter, de vicepresident van FNV Kitty Jong, de directeur van Gender Concerns International Sabra Bano en de directeur-bestuurder van het kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis Atria dr. Kaouthar Darmoni.
In een aansluitend panelgesprek gaat journalist Franka Hummels met diverse gasten, onder wie journalist en politicus Franak Viačorka, Sacharov-prijs winnaar en politiek activist Veronica Tsepkalo en kunstenaar Tasha Arlova, in gesprek en wordt er aandacht besteed aan de winnaars van de Sacharov prijs en verder ingegaan op de context.
Elk jaar reikt het Europees Parlement deze prijs uit aan individuen of projecten die een bijzondere inzet hebben getoond voor wederzijds begrip en een sterkere integratie tussen burgers van de lidstaten of ter verbetering van de grensoverschrijdende samenwerking binnen de Europese Unie.
Het Europees Parlement reikt ieder jaar de LUX-Filmprijs om het debat over waarden en sociale kwesties aan te moedigen. Hiermee promoot het Europees Parlement de Europese cinema. Films worden toegankelijk gemaakt voor een groter publiek in verschillende talen en culturen.