Ga naar de inhoud
 
 
 

De toekomst ligt in jouw handen! Doe jij ook mee?

De Conferentie over de toekomst van Europa: dit is jouw kans om jouw stem te laten horen, om te zeggen in wat voor soort Europa je wilt leven, om onze toekomst vorm te geven.

 .

Voorzitter van het Europees Parlement Sassoli : “De conferentie over de toekomst van Europa zal een unieke gelegenheid zijn voor alle Europese burgers en ons maatschappelijk middenveld om de toekomst van Europa vorm te geven, een gemeenschappelijk project voor een goed functionerende Europese democratie. We roepen u, alle burgers, op uw stem te laten horen en mee te helpen bouwen aan het Europa van morgen, UW Europa.

Op 10 maart 2021 hebben de voorzitter van het Europees Parlement Sassoli, de Portugese premier Costa en Commissievoorzitter Von der Leyen de gezamenlijke verklaring over de conferentie over de toekomst van Europa ondertekend.

Hiermee werd de basis gelegd voor een reeks debatten en discussies waarin mensen uit alle hoeken van Europa hun ideeën over hoe de toekomst van Europa er moet uitzien met anderen zullen kunnen delen.

Bekijk hier de platform en laat van je horen!

Hier vind je meer informatie over de rol van de Europarlementariërs in de Conferentie.