Ga naar de inhoud
 

De toekomst ligt in jouw handen! Doe jij ook mee?

De Conferentie over de toekomst van Europa: dit is jouw kans om jouw stem te laten horen, om te zeggen in wat voor soort Europa je wilt leven, om onze toekomst vorm te geven.

 .

Oud-voorzitter van het Europees Parlement Sassoli : “De conferentie over de toekomst van Europa zal een unieke gelegenheid zijn voor alle Europese burgers en ons maatschappelijk middenveld om de toekomst van Europa vorm te geven, een gemeenschappelijk project voor een goed functionerende Europese democratie. We roepen u, alle burgers, op uw stem te laten horen en mee te helpen bouwen aan het Europa van morgen, UW Europa.

De Conferentie over de toekomst van Europa is een unieke en welkome kans voor de Europese burger om van gedachten te wisselen over de uitdagingen en prioriteiten van Europa. Waar je ook vandaan komt of wat je ook doet, dit is de plek om na te denken over de toekomst van de Europese Unie.

Het Europees Parlement, de Raad en de Europese Commissie hebben toegezegd naar de Europese burgers te luisteren en elk binnen hun eigen bevoegdheden aan de slag te gaan met de gedane aanbevelingen.

De conferentie zal naar verwachting uiterlijk in het voorjaar van 2022 tot conclusies komen en de richting voor de toekomst van Europa aangeven.

Bekijk hier de platform en laat van je horen!

Hier vind je meer informatie over de rol van de Europarlementariërs in de Conferentie.