Ga naar de inhoud
 
 
 

Kijktip: Goedemorgen Europa! van maandag 29 juni

Goedemorgen Europa! over de toekomst van lange afstandsreizen.

 .

Tijdens de coronacrisis gaven overheden staatsteun aan luchtvaart- en spoorwegmaatschappijen zoals AirFrance-KLM en de NS. Met deze staatssteun komt er echter ook de roep om sneller te verduurzamen op Europese routes en in te zetten op snellere treinen in plaats van luchtvaart. Welke plannen liggen er nu al en waar liggen kansen om een pan-Europees netwerk van snelle treinen te bouwen?

Op maandag 29 juni om 18:30 uur sprak Dorien Rookmaker (Partij voor de Toekomst) hierover. Ook Tom Berendsen (CDA) gaf zijn mening.

Het debat stond onder leiding van moderator Rogier Elshout en maakte deel uit van Goedemorgen Europa: een serie onlinedebatten met Europarlementariërs.

Deze aflevering werd gemaakt i.s.m Pakhuis de Zwijger en kan via deze link worden bekeken.

Wil je eerdere debatten terugkijken? Dat kan via: www.goedemorgeneuropa.nl en op YouTube.

Deze debatreeks wordt georganiseerd door het Liaison Bureau van het Europees Parlement in Den Haag en bespreekt verschillende thema’s die in een ander licht zijn komen te staan door de uitbraak van het coronavirus in de EU. Tijdens ieder debat zullen andere Europarlementariërs op basis van stellingen in discussie gaan over deze onderwerpen.