Ga naar de inhoud
 

Kom ook kijken naar de drie finalisten LUX-Filmprijs 2018

Het Europees Parlement steunt film als een manier om het debat over waarden en sociale kwesties aan te moedigen. De drie finalisten van de LUX-Filmprijs 2018 worden ondertiteld in de 24 officiële EU-talen en worden dit najaar vertoond in heel Europa.

De drie finalisten die strijden om de LUX-filmprijs 2018 zijn bekend: Styx, The other Side of Everything en Woman at War.

Filmfestivals

Het is inmiddels een jaarlijkse traditie dat het Liaisonbureau de drie finalisten van de Lux Filmprijs van het Europees Parlement vertoont op het Leiden International Film Festival. Zo ook dit jaar. Op 7 november vertonen wij The Other Side of Everything. Op 8 november is het de beurt aan Styx en op 9 november aan Woman at War. De vertoningen vinden plaats in het Kijkhuis in Leiden en vangen aan om 16u30.

Daarnaast vertonen wij op 8 november om 17u The Other Side of Everything met Engelse ondertiteling in het Filmhuis in Den Haag, als onderdeel van het Eastern Neighbours Film Festival.

Simultaanvertoningen

In verschillende Europese landen worden de films simultaan vertoond, waaronder Nederland. Na afloop van de film is er dan via livestream een Q&A-sessie met de regisseur (in Engels); dit duurt ongeveer 35 minuten. Vragen kunnen dan aan de regisseur gesteld worden via de LUX Facebook en Twitter-accounts.

- 6 november: The Other Side of Everything, om 19u in Lantaren Venster, Rotterdam.
Livestream debat vanaf 20:50u met regisseur Mila Turajlic.

- 7 november: Woman at War, om 19u in Lantaren Venster, Rotterdam.
Livestream debat vanaf 20:45u met regisseur Benedikt Erlingsson.

- 8 november: Styx, om 19u in Rialto, Amsterdam.
Livestream debat vanaf 20:40u met regisseur Wolfgang Fischer.

Informatie

Alle vertoningen zijn gratis te bezoeken. Tickets zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt. Meer info over de Lux Filmprijs en de drie finalisten: https://luxprize.eu/

De winnende film wordt op 14 november bekendgemaakt tijdens de plenaire vergadering in Straatsburg.