Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Prijs van de Europese Burger voor "Brexpats - Hear Our Voice"

Op 25 augustus vond in het Huis van Europa de uitreiking plaats van de Prijs van de Europese Burger aan de organisatie “Brexpats – Hear Our Voice.”

 .

De organisatie "Brexpats - Hear Our Voice" komt op voor de belangen van Britse burgers in de EU (1,2 miljoen personen) en EU-burgers in het Verenigd Koninkrijk (3 miljoen personen). Met het aankomende vertrek van het VK uit de EU is de positie van deze mensen erg onzeker. Zullen zij in de EU respectievelijk het VK kunnen blijven wonen wanneer Groot-Britannië uit de EU getreden is? Hoe zit het met hun pensioenen, sociale zekerheid, kans op werk, kiesrecht?

 

Het Europees Parlement verleent de Prijs van de Europese Burger jaarlijks aan maximaal 50 personen en organisaties die zich inzetten voor Europese samenwerking of de promotie van Europese waarden. Brexpats – Hear Our Voice was genomineerd door de Britse Europarlementariër Jean Lambert. Debbie Williams, oprichter van Brexpats, nam de legpenning van de Prijs in ontvangst.