Ga naar de inhoud
 
 
 

Save the date: 9 maart: debat ‘’Empowerment van vrouwen via digitale inclusie’’

Naar aanleiding van Internationale vrouwendag organiseert het Liaisonbureau van het Europees Parlement een debat over de ‘’Empowerment van vrouwen via digitale inclusie’’. (voertaal:Engels)

 .

Wist u dat slechts 9% van de softwareontwikkelaars in Europa vrouwen zijn, slechts 19% van de bazen in de ICT- en communicatiesector vrouwen zijn en dat vrouwen slechts 19% van de ondernemers vertegenwoordigen?

Digitalisering biedt een aanzienlijk potentieel voor de bevordering van vrouwenrechten en de empowerment van vrouwen en meisjes. Maar grijpen we dit potentieel eigenlijk goed genoeg? Wat kan de overheid (op nationaal en op EU-niveau) nog meer doen?

Wie is Miss IT en willen jullie meer voorbeelden van vrouwen die 'ge-empowered' zijn leren kennen?

 

Het evenement wordt geopend met een debat over de Empowerment van vrouwen via digitale inclusie met o.a. Saskia Nijs (onderzoeker aan de VU, columnist voor het FD, spreker en een van de top 50 InspiringFifty), Dr Konstantina Davaki (Research Fellow,Department of Social Policy, London School of Economics and Political Science), Astrid Oosenbrug (voormalig Tweede Kamerlid), Sjoerd Veltman (projectleider Miss IT ROC Amsterdam), Vivianne Bendermacher (oprichter Techionista), Ineke Scheffers (oprichter Girl Code en full-stack ontwikkelaar Javascript bij de ANWB) en Cocky Booij (directeur van de VHTO, landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek).

 

Na het debat zal er een Meet & Greet sessie plaatsvinden. Tijdens die sessie zal de bekendste Nederlandse vrouwelijke, DJ Isis, draaien.

 

Datum: 9 maart

Tijden: 19u30 - 22u30

Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam, Netherlands

 

Inschrijving vanaf 15 februari via https://dezwijger.nl/programma/empowering-women-in-the-digital-era