Ga naar de inhoud
 
 
 

Volg LIVE het debat over de Staat van de Europese Unie #SOTEU op 15 september vanaf 09:00 uur!

Klimaatverandering, economisch & sociaal herstel, gezondheid & mensenrechten, de rol van de EU in de wereld. EP-leden zullen op 15 september het werk van de Europese Commissie beoordelen en zorgen dat de belangrijkste bezorgdheden van de Europeanen aangepakt worden.

Wat is het debat over de Staat van de Europese Unie?

Het debat over de Staat van Europese Unie vindt ieder jaar in september plaats wanneer de voorzitter van de Europese Commissie naar het Parlement komt om met Europarlementariërs te bespreken wat de Commissie het voorbije jaar bereikt heeft, wat er voor de rest van het jaar op de agenda staat, en wat haar visie voor de toekomst is.

Dit is een mogelijkheid voor het Parlement, het enige rechtstreeks verkozen orgaan van de EU, om de Commissie verantwoording te laten afleggen. De Europarlementariërs zullen het werk van de Commissie beoordelen en ervoor zorgen dat de bezorgdheden van de Europeanen aangepakt worden.

Waarom is het debat over de Staat van de EU belangrijk?

De prioriteiten die Commissievoorzitter Ursula von der Leyen vorig jaar gepresenteerd heeft tijdens de Staat van de Europese Unie blijven onveranderd. De EU strijdt nog steeds volop tegen de coronapandemie en werkt aan het sociaal en economisch herstel, alsook aan speerpuntprogramma’s zoals de Europese Green Deal en de Digitale Strategie.

Hoe kan je het debat volgen?

Het debat zal op 15 september om 9u live uitgezonden worden op onze website. Het is beschikbaar in de 24 verschillende officiële EU-talen - selecteer via de link simpelweg de taal van je keuze. Het Parlement zal samen met de Commissie het debat op Facebook uitzenden.

Je kan het debat ook via onze sociale media kanalen volgen: op Twitter, LinkedIn of Instagram en voor Nederland: Twitter, Facebook, Instagram. Vergeet de hashtag #SOTEU niet te gebruiken.

Je kan de foto’s en video’s in het multimedia centrum van het Parlement terugvinden. Ontdek ook wat EP-leden zeggen over de Staat van de Europese Unie via hun sociale media kanalen via EP Newshub.