Ga naar de inhoud
 
 
 

Waar is Europa van?

In een zevental videos in de reeks ‘Waar is Europa van?’ nemen we je mee in de geschiedenis, het functioneren en de instanties van de Europese Unie.

De Europese Unie is een uniek economisch en politiek partnerschap van 27 landen in Europa die samen een groot deel van dit continent beslaan. Het werk van de Europese Unie beïnvloedt ontegenzeggelijk het werk van veel Nederlandse ambtenaren. Invloed die bijvoorbeeld voortkomt uit Europese regelgeving of internationaal beleid rondom handel, klimaat en digitalisering. Tegelijkertijd is het voor veel Nederlandse ambtenaren niet altijd kraakhelder hoe Europese regelgeving en beleid tot stand komt, welke afwegingen bij het maken van die regelgeving en beleid meespelen en wat er allemaal bij Europese samenwerking komt kijken.

Daar brengt deze MOOC (Massive Online Open Courses) verandering in! In een zevental inzichten gaan wij in deze MOOC in op de vraag: ‘Waar is Europa van?’.

Bekijk hier de videos met bijdragen van verschillende sprekers waaronder Europarlementariers, Maarten Verwey, directeur-generaal Economische en Financiele zaken bij de Europese Commissie, Bernard Bot, voormalig minister van Buitenlandse Zaken.

Schrijf je daarnaast in voor de speciale nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

Deze MOOC is mogelijk gemaakt door het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland, de vertegenwoordiging van de Europese Commissie en het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland, de Vereniging voor OverheidsManagement en Publiek Denken en Public Cinema.