Ga naar de inhoud
 
 
 

Bezoek het Europees Parlement

Wilt u een bezoek brengen aan het Europees Parlement of een vergadering bijwonen? Het Parlement heet u van harte welkom!

Om als journalist toegang te krijgen tot het Europees Parlement in Brussel en in Straatsburg dient u in bezit te zijn van een perskaart of van een brief van de media waarvoor u werkzaamheden verricht.
Voor alle regels met betrekking tot accreditatie kijkt u op de website van het Europees Parlement: https://bit.ly/2xNQfMF

 

Het Europees Parlement in beeld:

 
 

Waar moet u zijn?

In Straatsburg vergadert het Parlement één week per maand. Daar kunt u het beste een indruk krijgen van de werkzaamheden van de Europarlementariërs. In Brussel vinden eveneens bijna elke maand korte plenaire vergaderingen plaats, maar buiten deze vergaderingen om zijn ook bezoeken mogelijk in Brussel. In Luxemburg is het grootste deel van het secretariaat van het Europees Parlement gevestigd. Hier vinden geen parlementaire vergaderingen plaats, maar groepen worden er wel ontvangen. In Brussel zijn ook individuele bezoekers welkom. Zij krijgen dan een audio-rondleiding of kunnen een plenaire vergadering bijwonen.

Op het jaarrooster van het Europees Parlement kunt u zien wanneer er waar vergaderd wordt.

Het Parlamentarium, het nieuwe bezoekerscentrum in Brussel