Ga naar de inhoud
 

Internationale Vrouwendag: Hoe kunnen microkredieten vrouwen empoweren? Kom ook naar Utrecht op 6 maart!

Het verstrekken van microkredieten is een beproefde methode om de positie van bepaalde groepen, waaronder vrouwen, in ontwikkelingslanden te versterken door hen de middelen te verstrekken waardoor zij (financieel) onafhankelijk kunnen worden. De vraag die centraal zal komen te staan bij deze editie van Internationale Vrouwendag is of het idee van microkredieten ook de positie van vrouwen in Europa en in Nederland wezenlijk kan veranderen. En wat kan de Europese Unie hierin bijdragen?

 .

Hoe kunnen microkredieten vrouwen empoweren? In ontwikkelingslanden? In Europa? In Nederland?

Elk jaar organiseren de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie en het Informatiebureau van het Europees Parlement een evenement rondom Internationale Vrouwendag. Dit jaar richten wij ons op de empowerment van vrouwen in Europa en in Nederland door middel van microkredieten. Het verstrekken van microkredieten is een beproefde methode om de positie van bepaalde groepen, waaronder vrouwen, in ontwikkelingslanden te versterken door hen de middelen te verstrekken waardoor zij (financieel) onafhankelijk kunnen worden. De vraag die centraal zal komen te staan bij deze editie van Internationale Vrouwendag is of het idee van microkredieten ook de positie van vrouwen in Europa en in Nederland wezenlijk kan veranderen. En wat kan de Europese Unie hierin bijdragen?

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in partnerschap met de gemeente Utrecht die gedurende heel 2015 Milleniumgemeente is, en met medewerking van Vrouwen van Nu, De Haagse Hogeschool, Team2015 Utrecht en TivoliVredenburg.

Kom ook naar het debat met Roy Budjhawan (hoofd micro-financiering van ING), John van der Walle (CARE Nederland), Agnes Jongerius (Europarlementariër PvdA), Cora van Nieuwenhuizen (Europarlementariër VVD), Elwin Groenevelt (directeur Qredits Nederland), Cristina Dumitrescu (European Investment Fund) en Jolanda Holwerda (Lof Magazine).

Opening door Margriet Jongerius, wethouder Gemeente Utrecht.

Onder leiding van Jacobine Geel (televisiepresentatrice, theoloog en columnist).Na het debat is er een netwerkreceptie.

Toegang is gratis, aanmelden via epdenhaag@ep.europa.eu