Ga naar de inhoud
 
 
EU vlaggen
EU vlaggen
 

Activiteiten

Wilt u weten hoe Europese wetgeving tot stand komt? Heeft u een vraag over de Europese verkiezingen en uw stem in Europa? Of wilt u weten wat er in het Europees Parlement besproken wordt en welk standpunt de Europarlementariërs innemen? Bij ons bent u aan het juiste adres.

 

Bezoek ons

Het Huis van Europa
het Huis van Europa

Wij geven op aanvraag presentaties voor bezoekersgroepen. Of u nu met een klein of groot gezelschap bent, wij ontvangen u graag in het Huis van Europa en vertellen u alles over het werk van het Europees Parlement en de Nederlandse Europarlementariërs. Ook klassen van middelbare scholen komen hier geregeld en krijgen de mogelijkheid hun vragen te stellen en mee te denken over Europa.

Neem contact op met ons bureau via epdenhaag@europarl.europa.eu of telefonisch op 070 - 313 54 00.

Ook kunt u een bezoek brengen aan het Europees Parlement in Brussel of Straatsburg. Op die manier komt de wereld van het Europees Parlement heel dichtbij. Voor meer informatie bekijk de link hieronder.

Bezoek het Europees Parlement!
 

Debatteer mee

Het Liaisonbureau in Nederland organiseert debatten over Europa in het Huis van Europa en in het hele land. Iedereen kan in discussie gaan met de Nederlandse Europarlementariërs, maatschappelijke organisaties en experts. De bedoeling van deze bijeenkomsten is een brug te slaan tussen wat leeft in Nederland en wat speelt in Brussel en het bewustzijn over de Europese Unie en de Europese besluitvorming te vergroten.

 
Pub Quiz
Europese Pub Quiz

Het Liaisonbureau van het Europees Parlement  daagt ook studenten uit om mee te doen aan  pubquizzen over de EU.  Er worden vele studieverenigingen uitgenodigd, maar ook samengestelde vriendenteams zijn van harte welkom. Er zijn vele EU gadgets te winnen en de hoofdprijs is een reis naar Brussel.

 

U bent van harte uitgenodigd om hier aan deel te nemen. Neem contact op met ons bureau voor het maken van een afspraak via epdenhaag@europarl.europa.eu of telefonisch op 070 - 313 54 00.

 

Europa in de klas

Scholieren van het European Parliament Ambassador School Programma
Scholieren van het European Parliament Ambassador School Programma

Via het programma European Parliament Ambassador School (Een 10 voor Europa) brengen wij Europa naar de middelbare scholen. Leerlingen in de onderbouw verwerven inzicht in Europees burgerschap via de door ons ontworpen lesmodules. Deelnemende docenten krijgen een tweedaagse training en worden begeleid bij de invoering van het programma op hun school.

Op deze wijze verspreiden zowel docenten als leerlingen kennis en vaardigheden met betrekking tot Europa en worden zij opgeleid tot zogenoemde European Parliament Ambassador.

Deelname aan dit project is kosteloos.

 

Maatschappelijke organisaties

Maatschappelijke organisaties
Maatschappelijke organisaties

Wij werken samen met maatschappelijke organisaties in heel Nederland. Deze hebben steeds meer te maken met Europese regels en wetten. Europese regelgeving is toegenomen op gebieden als consumentenzaken, landbouw en milieu.

Het is uitermate belangrijk dat maatschappelijke organisaties op de hoogte zijn en blijven van op handen zijnde wetgeving. Voor consumentenorganisaties bijvoorbeeld is Europa dagelijks van belang. Ongeveer 60% van de consumentenwetgeving komt namelijk uit Brussel. Het is dus belangrijk dat Nederlandse organisaties in actie komen als het Nederlandse consumentenbelang in het geding komt.

Ook voor andere maatschappelijke organisaties is een actieve opstelling cruciaal. Een site als Europa-nu.nl biedt maatschappelijke organisaties de mogelijkheid om niet alleen Europese ontwikkelingen te volgen, maar deze informatie ook rechtstreeks door te linken naar hun leden. Zo krijgen ze een goed geïnformeerde en actief participerende achterban. Het debat tussen de leden zal hierdoor inhoudelijk kunnen groeien en de leden zullen zich meer betrokken voelen bij de strategie en activiteiten van hun maatschappelijke organisatie.

 

Media

Nieuws uit het Europees Parlement
Nieuws uit het Europees Parlement

Op onze pagina 'Pers' vindt u actuele informatie over de werkzaamheden van het Europees Parlement, perscontacten en praktische informatie.