4

αποτέλεσμα(ατα)

Λέξη (-εις)
Τύπος δημοσίευσης
Τομέας πολιτικής
Συντάκτης
Λέξη κλειδί
Ημερομηνία

Commitments made at the hearing of Olivér VÁRHELYI, Commissioner-designate - Neighbourhood and Enlargement

22-11-2019

Commissioner-designate Olivér Várhelyi appeared before the European Parliament on 14 November 2019 to answer questions from MEPs in the Committee on Foreign Affairs (the Committee on International Trade was invited). This document highlights a number of commitments which he made during the hearing. They refer to his portfolio, as described in the mission letter sent to him by Ursula von der Leyen, President-elect of the European Commission, including: Western Balkans and Turkey; Eastern Neighbourhood ...

Commissioner-designate Olivér Várhelyi appeared before the European Parliament on 14 November 2019 to answer questions from MEPs in the Committee on Foreign Affairs (the Committee on International Trade was invited). This document highlights a number of commitments which he made during the hearing. They refer to his portfolio, as described in the mission letter sent to him by Ursula von der Leyen, President-elect of the European Commission, including: Western Balkans and Turkey; Eastern Neighbourhood; Southern Neighbourhood.

Τρεις χώρες της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης στον Νότιο Καύκασο

01-02-2018

Η πολιτική Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης της ΕΕ, που εγκρίθηκε το 2009, καλύπτει έξι κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης: την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Λευκορωσία, τη Γεωργία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία. Δημιουργήθηκε με σκοπό να υποστηρίξει τις προσπάθειες για πολιτική, κοινωνική και οικονομική μεταρρύθμιση στις χώρες αυτές, προκειμένου να ενισχυθούν ο εκδημοκρατισμός και η χρηστή διακυβέρνηση, η ενεργειακή ασφάλεια, η προστασία του περιβάλλοντος και η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Όλα τα ...

Η πολιτική Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης της ΕΕ, που εγκρίθηκε το 2009, καλύπτει έξι κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης: την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Λευκορωσία, τη Γεωργία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία. Δημιουργήθηκε με σκοπό να υποστηρίξει τις προσπάθειες για πολιτική, κοινωνική και οικονομική μεταρρύθμιση στις χώρες αυτές, προκειμένου να ενισχυθούν ο εκδημοκρατισμός και η χρηστή διακυβέρνηση, η ενεργειακή ασφάλεια, η προστασία του περιβάλλοντος και η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Όλα τα μέλη (εκτός της Λευκορωσίας, η συμμετοχή της οποίας έχει ανασταλεί) συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Euronest.

Κεντρική Ασία

01-01-2018

Η ΕΕ αναγνωρίζει τη στρατηγική σημασία της περιοχής της Κεντρικής Ασίας, η οποία συνδέει την Ευρώπη με την Ασία. Το 2019, η ΕΕ επικαιροποίησε τη στρατηγική της για την Κεντρική Ασία εστιάζοντας στην ανθεκτικότητα (που καλύπτει τομείς όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ασφάλεια των συνόρων και το περιβάλλον), την ευημερία (με ιδιαίτερη έμφαση στη συνδεσιμότητα) και την περιφερειακή συνεργασία. Το Κοινοβούλιο έχει επισημάνει τη σημασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της χρηστής διακυβέρνησης και της κοινωνικής ...

Η ΕΕ αναγνωρίζει τη στρατηγική σημασία της περιοχής της Κεντρικής Ασίας, η οποία συνδέει την Ευρώπη με την Ασία. Το 2019, η ΕΕ επικαιροποίησε τη στρατηγική της για την Κεντρική Ασία εστιάζοντας στην ανθεκτικότητα (που καλύπτει τομείς όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ασφάλεια των συνόρων και το περιβάλλον), την ευημερία (με ιδιαίτερη έμφαση στη συνδεσιμότητα) και την περιφερειακή συνεργασία. Το Κοινοβούλιο έχει επισημάνει τη σημασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της χρηστής διακυβέρνησης και της κοινωνικής ανάπτυξης στην περιοχή.

Χώρες του Κόλπου, Ιράν, Ιράκ και Υεμένη

01-01-2018

Η ΕΕ έχει συμφωνίες συνεργασίας με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (περιφερειακό οργανισμό που περιλαμβάνει το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και με την Υεμένη, και συμφωνία εταιρικής σχέσης και συνεργασίας με το Ιράκ. Επί του παρόντος η ΕΕ δεν διατηρεί συμβατικές σχέσεις με το Ιράν και δεν υπάρχει αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Τεχεράνη.

Η ΕΕ έχει συμφωνίες συνεργασίας με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (περιφερειακό οργανισμό που περιλαμβάνει το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και με την Υεμένη, και συμφωνία εταιρικής σχέσης και συνεργασίας με το Ιράκ. Επί του παρόντος η ΕΕ δεν διατηρεί συμβατικές σχέσεις με το Ιράν και δεν υπάρχει αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Τεχεράνη.

Προσεχείς εκδηλώσεις

02-12-2020
Public Hearing on AI and Health
Ακρόαση -
AIDA
02-12-2020
Facilitating a healthy lifestyle: how to reduce cancer related lifestyle risk factors
Ακρόαση -
BECA
02-12-2020
Western Balkans and Belarus - Interparliamentary Committee Meeting
Άλλη δραστηριότητα -
AFET

Εταίροι