Poveznice prikupljene na ovoj stranici daju uvid u unutarnji rad jedine izravno birane institucije EU-a
 • Uprava za usluge istraživanja za zastupnike

  x

  Uprava za usluge istraživanja za zastupnike


  Uprava za usluge istraživanja za zastupnike izrađuje kratka izvješća za zastupnike te provodi istraživanja o glavnim politikama, pitanjima i najvažnijem zakonodavstvu EU-a. Ovaj odjel pripada Europskoj službi za parlamentarna istraživanja.

  ue.aporue.lraporue@srpe

 • Head
 • Odjel za procjenu učinka

  x

  Odjel za procjenu učinka


  Odjel za procjenu učinka utvrđuje predvidive gospodarske, društvene, ekološke i ostale učinke predloženog zakonodavstva. Ovaj odjel pripada Europskoj službi za parlamentarna istraživanja.

  ue.aporue.lraporue@srpe ue.aporue.lraporue@tnemssessatcapmi-srpe

 • Resorni odjeli

  x

  Resorni odjeli


  Pet resornih odjela zaduženo je za pružanje unutarnjih i vanjskih neovisnih stručnih mišljenja, analiza i političkih savjeta na visokoj razini na zahtjev odbora i drugih parlamentarnih tijela. Njihov je rad tijesno povezan s radom odbora koje podupiru u oblikovanju zakonodavstva i provođenju demokratskog nadzora nad politikama EU-a.

  ue.aporue.lraporue@ecneics-ymonoce-pedlop ue.aporue.lraporue@noisehoc-pedlop ue.aporue.lraporue@snezitic-pedlop ue.aporue.lraporue@gdub-pedlop ue.aporue.lraporue@opxe-pedlop

 • Znanstvene studije o budućnosti (STOA)

  x

  Znanstvene studije o budućnosti (STOA)


  Odjel za znanstvene studije o budućnosti (STOA), u sklopu Europske službe za parlamentarna istraživanja (EPRS), provodi istraživanja i pruža usluge strateškog savjetovanja na području ocjenjivanja znanstvenih i tehnoloških odabira i znanstvenih predviđanja. Provodi studije i organizira događanja pod vodstvom Vijeća STOA-e.

  ue.aporue.lraporue@srpe ue.aporue.lraporue@aots

 • Odjel za podršku pri ekonomskom upravljanju

  x

  Odjel za podršku pri ekonomskom upravljanju


  Odjel za podršku pri ekonomskom upravljanju pruža informacije zastupnicima o provedbi instrumenata ekonomskog upravljanja i nadzoru banaka u Uniji, posebice europodručju.

  ue.aporue.lraporue@voge

 • Eurobarometar EP-a

  x

  Eurobarometar EP-a


  Europski parlament redovito naručuje ankete javnog mnijenja u državama članicama. Na taj način ostaje u dodiru s predodžbama i očekivanjima građana vezanima za njegov rad i Europsku uniju općenito.

  ue.aporue.lraporue@gnirotinom.noinipo.cilbup

 • Odjel za europsku dodanu vrijednost

  x

  Odjel za europsku dodanu vrijednost


  U studijama Odjela za europsku dodanu vrijednost utvrđuje se potreba za djelovanje na europskoj razini analiziranjem potencijalne koristi budućeg djelovanja Unije. Odjel za europsku dodanu vrijednost dio je Europske službe za parlamentarna istraživanja.

  ue.aporue.lraporue@srpe ue.aporue.lraporue@eulavdeddanaeporue-srpe

 

Zakonodavni opservatorij

S ovog se mjesta europski proces odlučivanja može pratiti korak po korak. Saznajte što se već dogodilo te što slijedi.

Registar dokumenata

U registru su prikupljeni svi dokumenti koje je Europski parlament sastavio ili primio od 3. prosinca 2001. Može ih se pretraživati prema ključnoj riječi, autoru, datumu, referentnom broju ili vrsti dokumenta.

Blog EPRS-a

Blog Službe za parlamentarna istraživanja omogućuje izravni kontakt sa stručnjacima koji zastupnicima pomažu u njihovim istraživanjima i pripremama zakonodavnih akata.

ESPAS

ESPAS je jedinstven međuinstitucijski projekt čiji je cilj ojačati napore EU-a u ključnom području planiranja.

ORBIS - Centar za prognostičke studije

Posjetite najveću svjetsku knjižnicu studija o budućnosti. Otkrijte dugoročne trendove koji će oblikovati društvo. Čitajte i istražujte o čitavu nizu tema koje se tiču Vas, kao i svih građana svijeta.

URBIS - Centar za provedbene studije

Svi materijali nacionalnih parlamenata, regija, gradova i socijalnih partnera u vezi s Radnim programom Komisije.

Informativni članci o Europskoj uniji

Informativni članci jezgrovit su i sveobuhvatan izvor informacija u kojem se pruža pregled procesa europske integracije i uloge koju u tome ima Europski parlament. Redovito ih se ažurira i može im se pristupiti preko internetske stranice Think Tanka ili informativnih članaka.

Knjižara EU-a

Sve publikacije EU-a dostupne su u internetskoj knjižari EU-a, knjižnici i arhivu publikacija institucija EU-a.