Az oldalon összegyűjtött linkek révén bepillantást nyerhetünk az EU egyetlen közvetlenül választott intézményének munkájába
 • Képviselői Kutatási Szolgálat

  x

  Képviselői Kutatási Szolgálat


  A Képviselői Kutatási Szolgálat a képviselők igényeihez igazított tájékoztatókat (briefing) készít, valamint kutatásokat végez a legfontosabb uniós szakpolitikákkal, kérdésekkel és jogszabályokkal kapcsolatban. Az Európai Parlament Kutatószolgálatának (EPRS) része.

  ue.aporue.lraporue@srpe

 • Head
 • Hatásvizsgálat

  x

  Hatásvizsgálat


  A hatásvizsgálati osztályok felmérik a javasolt jogszabályok várható gazdasági, társadalmi, környezeti és egyéb hatásait. A hatásvizsgálati osztályok az Európai Parlament Kutatószolgálatának (EPRS) részei.

  ue.aporue.lraporue@srpe ue.aporue.lraporue@tnemssessatcapmi-srpe

 • Tematikus főosztályok

  x

  Tematikus főosztályok


  Az öt tematikus főosztály feladata, hogy a bizottságok és egyéb parlamenti szervek kérésére magas színvonalú – belső és külső – független szakértelmet, elemzést és szakpolitikai tanácsadást nyújtsanak. Szorosan részt vesznek a bizottságok munkájában, támogatják őket az uniós szakpolitikákra vonatkozó jogszabályok alakításában és a felettük gyakorolt demokratikus ellenőrzésben.

  ue.aporue.lraporue@ecneics-ymonoce-pedlop ue.aporue.lraporue@noisehoc-pedlop ue.aporue.lraporue@snezitic-pedlop ue.aporue.lraporue@gdub-pedlop ue.aporue.lraporue@opxe-pedlop

 • Tudományos Előrelátás (STOA)

  x

  Tudományos Előrelátás (STOA)


  A Jövőkutatás Osztály (STOA) az EPRS részeként kutatásokat végez és stratégiai tanácsokat ad a tudományos és technológiai alternatívák értékelése és a jövőkutatás terén. A STOA-testület útmutatása mellett tanulmányokat készít és különféle rendezvényeket szervez.

  ue.aporue.lraporue@srpe ue.aporue.lraporue@aots

 • Gazdasági kormányzás

  x

  Gazdasági kormányzás


  A Gazdasági Kormányzás Támogatási Osztálya tájékoztatja a képviselőket a gazdasági kormányzási eszközök és a bankfelügyelet unióbeli, és különösen az euróövezetben történő végrehajtásáról.

  ue.aporue.lraporue@voge

 • EP Eurobarométer

  x

  EP Eurobarométer


  Az Európai Parlament rendszeresen rendel közvélemény-kutatásokat a tagállamokban. Ezáltal a Parlament értesülhet arról, hogy az emberek hogyan vélekednek a Parlament és általában az Európai Unió munkájáról, illetve milyen elvárásaik vannak azzal kapcsolatban.

  ue.aporue.lraporue@gnirotinom.noinipo.cilbup

 • Európai hozzáadott érték

  x

  Európai hozzáadott érték


  Az Európai Hozzáadott Érték Osztály tanulmányai az Unió jövőbeli fellépéseiből származó lehetséges előnyök elemzésével felmérik, hogy szükség van-e európai szintű fellépésre. Az osztály az Európai Parlament Kutatószolgálatának (EPRS) része.

  ue.aporue.lraporue@srpe ue.aporue.lraporue@eulavdeddanaeporue-srpe

 

Jogalkotási Figyelő

Itt lépésről lépésre követheti az európai döntéshozatali folyamatot. Nézze meg, mi történt eddig és mi következik!

Dokumentumtár

A dokumentumtárban megtalálható az Európai Parlament által 2001. december 3. óta készített vagy kapott minden hivatalos dokumentum. Kereshet kulcsszó, szerző, időpont, hivatkozási szám vagy dokumentumtípus alapján.

EPRS-blog

Az Európai Parlament kutatószolgálatának blogja azon szakemberek csoportjához biztosít közvetlen kapcsolatot, akik az európai parlamenti képviselőket segítik kutatási és jogalkotási előkészítő munkájukban.

ESPAS

Az európai stratégiai és politikai elemzési rendszer (ESPAS) egyedülálló intézményközi projekt, amelynek célja az uniós erőfeszítések fokozása a jövőtervezés alapvető fontosságú területén.

ORBIS - Az előretekintő tanulmányok platformja

Látogassa meg a világ legnagyobb, előretekintő tanulmányokkal tartalmazó könyvtárát! Fedezze fel a társadalmat alakító hosszú távú tendenciákat! Olvassa, tanulmányozza és ismerje meg az Önt és a világ többi polgárát érintő kérdések széles spektrumát!

URBIS - A végrehajtással kapcsolatos tanulmányok platformja

Minden, ami a Bizottság munkaprogramjával kapcsolatosan a nemzeti parlamentektől, a régióktól, a városoktól és a szociális partnerektől származik.

Ismertetők az Európai Unióról

Az ismertetők tömör, ám átfogó információforrást jelentenek, amelyek áttekintést nyújtanak az európai integrációról és az Európai Parlamentnek a folyamathoz való hozzájárulásáról. Rendszeresen frissítjük őket és elérhetők a Think Tank honlapján, illetve az ismertetőket tartalmazó honlapon.

EU Bookshop

Az Európai Unió valamennyi kiadványa elérhető az EU Bookshop oldalán, amely az uniós intézmények által megjelentetett kiadványok online könyvesboltja, könyvtára és archívuma.