Linkurile de pe această pagină oferă o imagine despre lucrările care au loc în singura instituție a UE aleasă în mod direct
 • Serviciul de cercetare pentru deputați

  x

  Serviciul de cercetare pentru deputați


  Serviciul de cercetare pentru deputați oferă deputaților informări adaptate și realizează cercetări cu privire la toate politicile, problemele și actele legislative ale UE. Acest serviciu face parte din EPRS (Serviciul European de Cercetare Parlamentară).

  ue.aporue.lraporue@srpe

 • Head
 • Unitatea de evaluare a impactului

  x

  Unitatea de evaluare a impactului


  Unitatea de evaluare a impactului identifică efectele predictibile de natură economică, socială, de mediu și de altă natură ale actelor legislative propuse. Această unitate face parte din EPRS (Serviciul European de Cercetare Parlamentară).

  ue.aporue.lraporue@srpe ue.aporue.lraporue@tnemssessatcapmi-srpe

 • Departamente tematice

  x

  Departamente tematice


  Cele cinci departamente tematice sunt responsabile să furnizeze, atât cu resurse interne, cât și externe, consiliere de specialitate independentă de cel mai înalt nivel, analize și consiliere politică la cererea comisiilor și a altor organisme parlamentare. Acestea sunt implicate îndeaproape în activitatea comisiilor, pe care le sprijină în procesul de elaborare a legislației și în exercitarea controlului democratic asupra politicilor UE.

  ue.aporue.lraporue@ecneics-ymonoce-pedlop ue.aporue.lraporue@noisehoc-pedlop ue.aporue.lraporue@snezitic-pedlop ue.aporue.lraporue@gdub-pedlop ue.aporue.lraporue@opxe-pedlop

 • Prognoză științifică (STOA)

  x

  Prognoză științifică (STOA)


  Unitatea de prospectivă științifică (STOA), care face parte din EPRS, efectuează cercetări și oferă consiliere strategică în domeniul evaluării opțiunilor științifice și tehnologice și în domeniul prospectivei științifice. STOA efectuează studii și organizează evenimente sub îndrumarea Grupului STOA.

  ue.aporue.lraporue@srpe ue.aporue.lraporue@aots

 • Unitatea de asistență pentru guvernanța economică

  x

  Unitatea de asistență pentru guvernanța economică


  Unitatea de asistență pentru guvernanța economică oferă deputaților informații cu privire la implementarea unor instrumente de guvernanță economică și supraveghere bancară în Uniune, în special în zona euro.

  ue.aporue.lraporue@voge

 • Eurobarometrul PE

  x

  Eurobarometrul PE


  Parlamentul European comandă periodic anchete legate de opinia publică din statele membre. Acesta este un mod prin care Parlamentul este ținut la curent cu percepțiile și expectativele oamenilor legate de activitatea sa și de activitățile Uniunii Europene în general.

  ue.aporue.lraporue@gnirotinom.noinipo.cilbup

 • Unitatea pentru valoarea adăugată europeană

  x

  Unitatea pentru valoarea adăugată europeană


  Studiile realizate de Unitatea pentru valoarea adăugată europeană identifică nevoile de acțiune la nivel european prin analizarea beneficiilor potențiale ale acțiunilor viitoare ale Uniunii. Această unitate face parte din EPRS (Serviciul European de Cercetare Parlamentară).

  ue.aporue.lraporue@srpe ue.aporue.lraporue@eulavdeddanaeporue-srpe

 

Observatorul legislativ

Aici puteți urmări pas cu pas procesul decizional european. Aflați ce s-a întâmplat deja și care sunt următorii pași.

Registrul documentelor

Registrul reunește toate documentele oficiale produse sau primite de Parlamentul European începând cu 3 decembrie 2001. Puteți căuta în registru după cuvinte-cheie, autor, dată, număr de referință sau tip de document.

Blogul EPRS

Blogul serviciului de cercetare al Parlamentului European oferă posibilitatea de a contacta direct echipa de profesioniști care acordă asistență deputaților din Parlamentul European în activitatea lor de documentare și pregătire legislativă.

ESPAS

ESPAS este un proiect interinstituțional unic menit să consolideze eforturile UE în domeniul esențial al planificării prospective.

ORBIS - Platforma studiilor prospective

Vizitați cea mai mare bibliotecă de studii prospective de la nivel mondial. Descoperiți tendințele pe termen lung care vor modela societatea. Citiți și învățați despre un spectru amplu de subiecte de interes pentru dumneavoastră și pentru restul cetățenilor planetei și reflectați la acestea.

URBIS - Platforma studiilor de punere în aplicare

Tot ce provine de la parlamentele naționale, regiuni, orașe și parteneri sociali în relație cu programul de lucru al Comisiei.

Fișe tehnice despre Uniunea Europeană

Fișele tehnice reprezintă o sursă de informații concisă, dar cuprinzătoare, care oferă o imagine de ansamblu asupra integrării europene și asupra contribuției Parlamentului European la acest proces. Fișele tehnice sunt actualizate periodic și pot fi consultate fie pe site-ul de internet Think tank, fie pe site-ul dedicat fișelor tehnice.

EU Bookshop

Toate publicațiile UE sunt disponibile în EU Bookshop, în librăria online și în librăria și în arhiva de publicații a instituțiilor UE.