Ljudpodcaster

Poddsändningar ger dig automatiskt de senaste avsnitten av de program du valt så fort de blir tillgängliga. Du behöver bara ”prenumerera” på poddsändningen, precis som med tidskrifter. Det är gratis och du kan sluta när som helst. För tillfället sänder Europaparlamentet bara ljudpoddsändningar.

Först behöver du ett program som kan spela upp poddsändningar, eller ett konto hos en webbtjänst för RSS-flöden. Dessa verktyg är för det mesta gratis.

Klistra in poddsändningens RSS-adress i den spelare eller webbtjänst du valt och välj sedan att prenumerera. Från och med nu håller programmet eller webbtjänsten koll på nya avsnitt av den poddsändning du valt.

Utredningstjänstens politiska poddsändningar

Här kan du lyssna på ett urval av politiska poddsändningar från EPRS. En närmare titt på olika politiska ämnesområden i EU på grundval av objektiv, vederhäftig och oberoende forskning.

Utredningstjänstens poddsändningar om vetenskap och teknik

Lyssna på ett urval av podcaster om det senaste inom vetenskap och teknik, där man tar reda på hur detta påverkar vår vardag och vilka politiska följder det får.

Poddar från utredningstjänsten: Det här gör EU för dig

Vill du veta hur Europeiska unionen påverkar din vardag? Ta reda på vad Europa gör för dig med våra 60 SECONDS-poddar.