Как можете да следите резултатите от изборната нощ

Искате да сте в течение на резултатите от европейските избори? Гледайте съобщения и реакции на живо от Брюксел и ни следвайте в социалните мрежи.

Европейските избори ще повлияят на политическата посока на Европа през следващите пет години. Ето как можете да се информирате за новия състав на Европейския парламент след края на изборите на 9 юни.

Уебсайт за резултатите от европейските избори


Европейският парламент ще публикува данни на уебсайта за резултатите от европейските избори след края на изборния процес на 9 юни. На уебсайта ще можете да откриете информация за всяка страна и обобщени числа за целия ЕС.

Първите прогнози ще се базират на данни от социологически проучвания, направени от агенции в отделните страни, а предварителни резултати могат да се очакват след края на изборите във всички страни от ЕС.

Предаване на живо от пленарната зала в Брюксел


Гледайте пряко излъчване от пленарната зала в Брюксел с новини и реакции във връзка с изборите, което ще започне от около 18:30 часа българско време на 9 юни и ще продължи до ранните часове на 10 юни. Ще има превод на всички официални езици на ЕС, включително български.

Не пропускайте първите прогнози за състава на новия Парламент около 21:15 часа българско време, както и първите предварителни резултати, които се очаква да бъдат обявени около 00:15 часа българско време на 10 юни.

Ще можете да видите и изказвания на известни политици в нощта на изборите.

Социални мрежи


Последвайте ни във Facebook, Instagram, X, YouTube, TikTok, Threads и WhatsApp за актуална информация относно изборите.

За да се включите в дискусията, използвайте хаштаговете #евроизбори2024, #ИзползвайГласаСи и #ЕС2024.

Но преди всичко: гласувайте


Най-важният момент от изборния ден е моментът, в който Вие ще гласувате, защото по този начин демокрацията става по-силна. На уебсайта за европейските избори можете да откриете нужната информация как да използвате гласа си.