Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2021: Οι γυναίκες στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του COVID-19

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφιερώνει τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας στον παγκόσμιο αγώνα των γυναικών κατά της κρίσης του COVID-19.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2021
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2021

Οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Πολλές έχουν επίσης πληγεί σοβαρά από την κρίση λόγω της απώλειας θέσεων εργασίας ή της απασχόλησής τους σε επισφαλείς θέσεις εργασίας. Επιπλέον, οι συνεχόμενοι εγκλεισμοί έχουν οδηγήσει σε αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας. Το Κοινοβούλιο έχει ζητήσει την καταπολέμηση αυτών των ανισοτήτων.

Ενημερωθείτε σχετικά με τον αντίκτυπο της πανδημίας στις γυναίκες.


Το Κοινοβούλιο θα τιμήσει τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας κατά τη σύνοδο της ολομέλειας, στις 8 Μαρτίου. Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις και η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν θα κάνουν επίσης την εμφάνισή τους μέσω βιντεομηνύματος.


Παρακολουθήστε τη σύνοδο ολομέλειας στις 8 Μαρτίου σε απευθείας μετάδοση από τις 17.00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης).


Οι γυναίκες στον αγώνα κατά του COVID-19


Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης σχετικά με τον αγώνα των γυναικών κατά της κρίσης του COVID-19, η επιτροπή για τα δικαιώματα των γυναικών και ισότητας των φύλων (FEMM) τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2021 διοργανώνει διακοινοβουλευτική συνεδρίαση με θέμα "Είμαστε δυνατές: Οι γυναίκες στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του COVID-19". Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου, υπό την αιγίδα της επικεφαλής της επιτροπής FEMM, Έβελιν Ρέγκνερ.


Την εκδήλωση θα εγκαινιάσουν ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, και η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα βον ντερ Λάιεν. Μεταξύ των συμμετεχόντων θα παρευρεθούν η Επίτροπος της ΕΕ για την ισότητα των φύλων, Έλενα Ντάλι και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.


Σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικά με τις "Γυναίκες στην πρώτη γραμμή και διδάγματα από τη διαχείριση της κρίσης", γυναίκες πολιτικοί αρχηγοί, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εμπειρογνώμονες σε θέματα ιστότητας των φύλων θα ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές και προσωπικές εμπειρίες χειραφέτησης γυναικών εν μέσω κρίσεων με ευρωβουλευτές και εθνικούς βουλευτές.


Παρακολουθήστε την εκδήλωση σε απευθείας μετάδοση στις 4 Μαρτίου από τις 9.00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης).


Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα


Στις 8 Μαρτίου, η επικεφαλής της επιτροπής FEMM, Έβελιν Ρέγκνερ θα συνδεθεί ζωντανά μέσω Facebook live για να απαντήσει στις ερωτήσεις σας σχετικά με την ισότητα των φύλων και την τρέχουσα κατάσταση στην ΕΕ, καθώς και με τον αντίκτυπο της πανδημίας.


Παρακολουθήστε το Facebook live στις 8 Μαρτίου, στις 11.00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Η κα Ρέγκνερ θα συμμετάσχει επίσης σε ζωντανή συζήτηση στο Instagram με τη διάσημη influencer Άνια Ρούμπικ σχετικά με τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών και τη θέση της Πολωνίας ως προς την σχεδόν καθολική απαγόρευση των εκτρώσεων.

Παρακολουθήστε τη συζήτηση στις 8 Μαρτίου στις 12.00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Διαβάστε περισσότερα για τις δράσεις του Κοινοβουλίου υπέρ της ισότητας των φύλων και τα σημαντικότερα ορόσημα στην ιστορία της ΕΕ.

Παρακολουθήστε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στα κοινωνικά δίκτυα

  • #IWD2021EP
  • #IWD2021
  • #InternationalWomensDay