Συζήτηση για την Κατάσταση της ΕΕ 2021: Πώς να την παρακολουθήσετε

Το έργο της Επιτροπής και η μελλοντική κατεύθυνση της ΕΕ θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης για την κατάσταση της ΕΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου. Δείτε τη ζωντανά.

Οι ευρωβουλευτές θα θέσουν ερωτήματα στην πρόεδρο της Επιτροπής σχετικά με τις πολιτικές της κατά τη Συζήτηση για την Κατάσταση της ΕΕ 2021.

Τι είναι η συζήτηση για την κατάσταση της ΕΕ;

Η "κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης" είναι μια ετήσια ομιλία που εκφωνεί κάθε Σεπτέμβριο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της Επιτροπής για το προσεχές έτος και το όραμά της για το μέλλον. Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει στην ολομέλεια, τα μέλη του Κοινοβουλίου θα εξετάσουν τόσο τα μέτρα που έλαβε η Επιτροπή από την έναρξη της θητείας της, όσο και τις επερχόμενες προκλήσεις και προτεραιότητες.

Η συζήτηση αυτή αποτελεί σημείο-κλειδί της δημοκρατικής διαδικασίας στην ΕΕ, καθώς επιτρέπει στους ευρωβουλευτές να ζητήσουν από την Επιτροπή συγκεκριμένες απαντήσεις, λογοδοτώντας έτσι απέναντι στους ψηφοφόρους.

Γιατί η φετινή ομιλία είναι σημαντική;

Οι προτεραιότητες που παρουσίασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την περσινή συζήτηση για την Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένουν επίκαιρες - η ΕΕ συνεχίζει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού και την κοινωνικοοικονομική ανάκαμψη, μένοντας ταυτόχρονα πιστή στα εμβληματικά της προγράμματα, όπως την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και την Ψηφιακή Στρατηγική.

Τρόπος παρακολούθησης

Η συζήτηση θα μεταδοθεί σε απευθείας μετάδοση στην ιστοσελίδα μας την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 (ώρα Ελλάδος). Θα υπάρξει διερμηνεία σε όλες τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ, αρκεί να επιλέξτε τη γλώσσα της προτίμησής σας. Η συζήτηση θα μεταδοθεί και στο Facebook.

Λάβετε κι εσείς μέρος στη συζήτηση χρησιμοποιώντας το hashtag #SOTEU στις σελίδες μας στο Twitter, LinkedIn και στο Instagram.

Βρείτε βίντεο και φωτογραφίες στο κέντρο οπτικοακουστικού υλικού του Κοινοβουλίου και επισκεφτείτε το EP Newshub για να δείτε τι λένε οι ευρωβουλευτές σχετικά με την κατάσταση της ΕΕ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάθετε περισσότερα