Παρακολουθήστε ζωντανά τη βραδιά των ευρωπαϊκών εκλογών

Ανυπομονείτε να μάθετε τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εκλογών; Παρακολουθήστε ζωντανά ανακοινώσεις και αντιδράσεις από τις Βρυξέλλες και ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα.

Πανό για τις ευρωπαϊκές εκλογές
Πανό για τις ευρωπαϊκές εκλογές

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις ευρωπαϊκές εκλογές και πώς θα είναι η νέα σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου; Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να παρακολουθήσετε τι θα συμβεί το βράδυ των εκλογών.


Ιστοσελίδα αποτελεσμάτων εκλογών


Από την Κυριακή 9 Ιουνίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συλλέγει και θα δημοσιεύει δεδομένα στον ιστότοπο των εκλογικών αποτελεσμάτων, όπου θα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες τόσο σε επίπεδο κρατών μελών της ΕΕ, όσο και συγκεντρωτικούς αριθμούς σε επίπεδο ΕΕ.

Οι πρώτες εκτιμήσεις θα βασίζονται σε δεδομένα δημοσκοπήσεων που παρέχονται από εθνικά ινστιτούτα δημοσκοπήσεων, ενώ τα προσωρινά αποτελέσματα μπορούν να αναμένονται μόλις ολοκληρωθεί η διασικασία ψηφοφορίας, σε όλες τις χώρες της ΕΕ.


Ζωντανή μετάδοση από τις Βρυξέλλες


Συντονιστείτε μαζί μας στη βραδιά των εκλογών, σε ζωντανή μετάδοση από τις Βρυξέλλες, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 9 Ιουνίου, από τις 17.30, θερινή ζώνη ώρας Κεντρικής Ευρώπης. Η διερμηνεία θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ.


Μην χάσετε τις πρώτες εκτιμήσεις για τη σύνθεση του νέου Κοινοβουλίου γύρω στις 20.15 ώρα Κεντρικής Ευρώπης και τα πρώτα προσωρινά εκλογικά αποτελέσματα που αναμένεται να φτάσουν γύρω στις 23.15 ώρα Κεντρικής Ευρώπης.


Παρακολουθήστε επίσης αντιδράσεις και δηλώσεις επιφανών πολιτικών κατά τη διάρκεια της βραδιάς.


Κοινωνικά δίκτυα


Για ενημερώσεις σχετικά με τις εκλογές και τα αποτελέσματά τους, μπορείτε επίσης να μας ακολουθήσετε στο Facebook, το Instagram, το X, το YouTube, το LinkedIn, το TikTok, το Threads και το WhatsApp.


Για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε τα hashtags #UseYourVote, #EUelections2024 και #EU2024 αλλά και στα ελληνικά #ΑξιοποίησεΤηνΨήφοΣου, #Ευρωεκλογές2024 και #ΕΕ2024.


Αλλά πρώτα από όλα: ψηφίστε


Και το πιο σημαντικό - αξιοποιήστε την ψήφο σας. Στον εκλογικό μας ιστότοπο, μπορείτε να βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες για τις ευρωπαϊκές εκλογές, γιατί και πώς να ψηφίσετε.


Περισσότερα σχετικά με τις ευρωπαϊκές εκλογές