Emisije CO2 u prometu EU-a: Činjenice i brojke

Jeste li se ikada zapitali koju količinu emisija CO2 proizvode automobili? Jesu li električna vozila zaista ekološki prihvatljivija alternativa? Saznajte u našim infografikama.

Sektor prometa bio je odgovoran za otprilike četvrtinu ukupnih emisija CO2 u EU-u u 2019. godini, od čega 71,7 posto odlazi na cestovni promet, prema izvješću Europske agencije za okoliš. Jedan od ciljeva koje Europska unija poduzima kako bi ostvarila smanjenje emisija ugljičnih plinova je smanjenje emisija iz prometa za 90 posto do 2050. u usporedbi s razinama emisija iz 1990. To je dio njezinih nastojanja da se smanje emisije CO2 i postigne klimatska neutralnost do 2050. u okviru Zelenog plana.

Infografika koja pokazuje kako su različiti sektori u EU-u (osim domaćeg prijevoza) smanjili  svoje emisije stakleničkih plinova između 1990. i 2019. godine.
Infografika: emisije u EU-u

Emisije CO2 u porastu

Promet je jedini sektor u kojem su emisije stakleničkih plinova porasle u posljednja tri desetljeća, a porasle su za 33,5 posto između 1990. i 2019. godine.

Neće biti lako postići značajno smanjenje emisija CO2 iz prometa, s obzirom na to da se stopa smanjenja emisija usporila.

Trenutne projekcije predviđaju smanjenje emisija iz prometa do 2050. za samo 22 posto, što je daleko lošije od ambicija.

Infografika: emisije prometa u EU-u. Analiza emisija stakleničkih plinova prema načinu prijevoza.
Infografika: emisije prometa u EU-u

Automobili kao glavni zagađivači

Cestovni promet odgovoran je za oko petinu emisija stakleničkih plinova u EU-u.

Emisije CO2 iz putničkog prijevoza značajno se razlikuju ovisno o načinu prijevoza. Osobni automobili glavni su zagađivači i čine 60,7 posto ukupnih emisija CO2 iz cestovnog prometa u Europi.

S prosječnom stopom popunjenosti od 1,6 ljudi po automobilu u Europi u 2018., dijeljenje automobila ili prelazak na javni prijevoz, vožnja biciklom i pješačenje, mogli bi pomoći u smanjenju emisija.

Jesu li električni automobili ekološki prihvatljiviji?


Postoje dva načina za smanjenje emisija CO2 kod automobila: korištenjem učinkovitijih vozila ili promjenom goriva koje se koristi. U 2019. godini, većina automobila u Europi koristila je dizel (67 posto), te benzin (25 posto). No, električni automobili dobivaju na važnosti, čineći 17,8 posto svih novih registriranih osobnih vozila 2021. godine, što je značajan rast u odnosu na 10,7 posto u 2020. godini.

Prodaja električnih vozila (električna vozila na baterije i hibridna električna vozila) porasla je i utrostručila se od 2017. do 2020. Električna kombi vozila činila su 3,1 posto tržišnog udjela u novoregistriranim kombijima u 2021. godini.

U obzir se moraju uzeti ne samo emisije CO2 tijekom vožnje automobila, već i emisije uzrokovane njegovom proizvodnjom i odlaganjem.

Proizvodnja i odlaganje električnog vozila manje su ekološki prihvatljivi od proizvodnje i odlaganja automobila s motorom s unutarnjim izgaranjem, a razina emisija iz električnih vozila varira ovisno o tome kako se proizvodi električna energija.

Ipak, uzimajući u obzir prosječnu kombinaciju izvora energije u Europi, električni automobili već dokazuju da su čišći od vozila koja koriste benzin. Kako će se u budućnosti povećavati udio električne energije iz obnovljivih izvora, električni će automobili postati još manje štetni za okoliš, osobito kad se uzmu u obzir planovi EU-a o održivijim baterijama.

Infografika koja pokazuje da su novi osobni automobili smanjili emisiju CO2 između 2010. i 2019. godine.
Infografika: razvoj emisije CO2 iz novih osobnih automobila

Ciljevi EU-a za smanjenje emisija iz cestovnog prometa


EU uvodi nove ciljne vrijednosti za emisije CO2, kako bi smanjio štetne emisije iz novih osobnih automobila i lakih gospodarskih vozila (kombija).


Novim se zakonodavstvom otvara put prema nultoj stopi emisija CO2 za nove osobne automobile i laka gospodarska vozila od 2035. godine. Prijelazni ciljevi smanjenja emisija za 2030. iznose 55 posto za automobile i 50 posto za kombije.

Parlament i države članice EU-a postigli su dogovor o konačnom obliku pravila u listopadu 2022. Parlament ga je odobrio u veljači 2023., a Vijeće ga još mora službeno potvrditi.

Ostale mjere i ciljevi EU-a


Kako bi smanjio emisije iz cestovnog prometa, EU namjerava nadopuniti ciljeve CO2 za automobile i kombije sa:

• novim sustavom trgovanja emisijama (ETS) za cestovni promet i zgrade

• povećanjem udjela obnovljivih transportnih goriva

• ukidanjem poreznih olakšica za fosilna goriva

• revizijom zakona o infrastrukturi za alternativna goriva radi proširenja kapaciteta

Pročitajte više o obnovljivom vodiku, čistom gorivu o kojem zastupnici raspravljaju

Osim postavljanja ciljeva za emisije za automobile, zastupnici Europskog parlamenta razmatraju i mjere za zrakoplove i brodove: uključivanje pomorskog prometa u shemu trgovanja emisijama; revidiranje sheme za zrakoplovstvo; te predlaganje održivijih goriva za zrakoplovstvo i brodove. Iako čine samo oko 8 posto ukupnih emisija EU-a, emisije iz zrakoplovstva i brodarstva rastu.