Tények és adatok az autók szén-dioxid-kibocsátásról (infografika)

Mennyi szén-dioxidot bocsátanak ki az autók? Hogyan csökkentené ezt az EU? Az elektromos autók valóban környezetkímélőbb megoldást jelentenek? Infografikán mutatjuk a válaszokat.

A közlekedés volt felelős teljes uniós szén-dioxid-kibocsátás negyedéért 2019-ben, amelynek 71,7%-a a közúti közlekedésből származott - derült ki az Európai Környezetvédelmi Ügynökség jelentéséből. Az EU elkötelezett az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésében, és azért, hogy az európai zöld megállapodás ütemtervének megfelelően 2050-re elérje a karbonsemlegességet 90%-kal csökkenteni kell a közlekedésből származó üvegházhatású gázok kibocsátását 1990-es szinthez képest.

Infografika1
A CO2-kibocsátás alakulása az EU-ban ágazatonként (1990-2019)

A közlekedésből eredő szén-dioxid-kibocsátás emelkedik


A közlekedés az egyetlen ágazat, ahol az üvegházhatású gázok kibocsátása nőtt az elmúlt három évtizedben, méghozzá 33,5%-kal 1990 és 2019 között.

A közlekedés kibocsátásának jelentős visszaszorítása nem lesz egyszerű, mivel a kibocsátáscsökkentés üteme lelassult. A jelenlegi előrejelzések szerint a közlekedésből származó kibocsátás 2050-re mindössze 22%-kal fog csökkenni a jelenlegi terveket figyelembe véve.

A közlekedésből származó szén-dioxid-kibocsátás az EU-ban
A közlekedésből származó szén-dioxid-kibocsátás az EU-ban

Az autók a legfőbb szennyezők


A közúti közlekedés az EU kibocsátásának mintegy ötödét adja.

A személyszállításból származó szén-dioxid-kibocsátás aránya jelentősen eltér az egyes közlekedési eszközöket tekintetében. A személygépjárművek a leginkább szennyezőek, az európai közúti közlekedésből adódó teljes szén-dioxid-kibocsátás 60,6 százalékáért felelősek.

2018-ban Európában az autónként 1,6 fős átlagos kihasználtság mellett az autók megosztása vagy a tömegközlekedésre, a kerékpározásra és a gyaloglásra való átállás segíthet csökkenteni a károsanyag-kibocsátást.

Valóban jobb megoldás-e az elektromos autó?


Két módja van az autók szén-dioxid-kibocsátásának csökkentésének: hatékonyabbá kell tenni a gépjárműveket, vagy az üzemanyagon kell változtatni. 2019-ben az európai közutakon használat járművek nagy része gázolajjal (66,70%) vagy benzinnel (24,55%) működött, habár az elektromos autók is egyre népszerűbbek. 2021-ban az összes újonnan regisztrált személygépkocsi 17,8%-át tették ki, ami jelentős emelkedés a 2020-as 10,7%-hoz képest.

Az elektromos járművek eladásai 2017 óta megugrottak, 2020-ban pedig megháromszorozódtak, mikor elkezdték alkalmazni a jelenlegi kibocsátási célokat.

2021-ben az elektromos kisteherautók az új regisztrált furgonok piaci részesedésének 3,1%-át alkották.

Azt a kérdés azonban, hogy egy autó mennyi szén-dioxidot bocsájt ki, nemcsak használata közben kell feltenni, hanem az előállítás és szállítás során is.

Az elektromos autók előállítása és szállítása kevésbé környezetkímélő, mint a belsőégésű motorral rendelkező autóké, az elektromos gépjárművek szén-dioxid-kibocsátásának mértéke pedig annak megfelelően változik, hogyan állítják elő az elektromosságot.

Ha azonban azt nézzük, hogy mennyi károsanyagot bocsátanak ki az autók a gyártásuktól a bontásukig, akkor az elektromos autók bizonyítottan környezetkímélőbbek, mint a benzinnel működők. Mivel a megújuló energiaforrásokból származó elektromosság használata várhatóan növekedni fog a jövőben, az elektromos autók egyre kevésbé lesznek károsak a környezetre, különösen, ha figyelembe vesszük az EU akkumulátorok fenntarthatóbbá tételére irányuló terveit.

Az új személyautók CO2-kibocsátása 2010 és 2019 között
Az új személyautók CO2-kibocsátása

Az új autók üzemanyag-hatékonyságának növelésére tett kísérletek azonban lelassultak.

Az EU egyéb intézkedései az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére

Az EU új CO2-kibocsátási célokat vezet be, amelyek az új személygépkocsik és könnyű haszongépjárművek (teherautók) káros kibocsátásának csökkentésére hivatottak.

Az új jogszabály utat mutat a nulla CO2-kibocsátás felé 2035-re az új személygépkocsik és a könnyű haszongépjárművek esetében. A köztes kibocsátáscsökkentési célokat 2030-ra a személygépkocsik esetében 55%-ban, a kisteherautók esetében pedig 50%-ban határozzák meg.

A Parlament és a tagállamok 2022 októberében megállapodtak a szabályok végleges formájáról. A megállapodást a Parlament 2023 februárjában hagyta jóvá, és azt a Tanácsnak még hivatalosan is jóvá kell hagynia.

Bővebben az autókra vonatkozó új szén-dioxid-kibocsátási célokról és az új benzines és dízelmotoros autók értékesítésének uniós tilalmáról 2035-től.

További intézkedések a célok elérése érdekében:


A közúti közlekedésből származó kibocsátások csökkentése érdekében az EU a személygépkocsikra és kisteherautókra vonatkozóan javasolt CO2-kibocsátási célokat a következőkkel szeretné kiegészíteni:

 

Olvasson többet a megújuló hidrogénről és a tiszta üzemanyagról, amelyet az EP-képviselők is vizsgálnak.

Az autók kibocsátására vonatkozó célok kitűzése mellett a képviselők a repülőgépekre és hajókra vonatkozó egyéb intézkedéseket is felülvizsgálnak: a tengeri szállítás bevonását a kibocsátáskereskedelmi rendszerbe; a légi közlekedésre vonatkozó rendszer felülvizsgálata; valamint fenntarthatóbb üzemanyagok javaslatait a légi közlekedésben és a hajók esetében. Annak ellenére, hogy a légi közlekedés és a hajózás az EU teljes kibocsátásának csak mintegy 8%-át teszi ki, kibocsátásuk tovább növekszik.

Tudjon meg többet arról infografikánk segítségével a fő uniós intézkedésekről a 2020-as klímacélok elérése érdekében.

További információ