Fogyasztási hitelek: miért szükséges az uniós szabályok frissítése?

A képviselők új szabályokat fogadtak el a fogyasztók hitelkártya-tartozásokkal és folyószámlahitelekkel szembeni védelme érdekében.

Bankkártyák egy női kézben.
A szabályokat 2008-ban fogadták el, és időszerű a frissítésük, hogy megfeleljenek a jelenlegi környezetnek

A Parlament a Tanáccsal 2022 decemberében elért megállapodást követően 2023 szeptemberében fogadta el az új fogyasztói hitelszabályokat.

A fogyasztási hitelek fogyasztási cikkek és szolgáltatások vásárlásához nyújtott kölcsönök. Gyakran használják autók, háztartási cikkek és készülékek, valamint utazások finanszírozására.

A jelenlegi EU-szabályok


A mostani uniós szabályok – a fogyasztási hitelekről szóló irányelv – célja az európaiak védelme és az EU fogyasztási hitelpiacának támogatása. A szabályok a 200 eurótól 75 000 euróig terjedő fogyasztási hitelekre vonatkoznak, és megkövetelik a hitelezőket, hogy nyújtsanak tájékoztatást annak érdekében, hogy a hitelfelvevők összehasonlíthassák ajánlataikat és megalapozott döntéseket hozzhassanak. A fogyasztóknak 14 nap áll rendelkezésükre a hitelszerződéstől való elállásra, és a kölcsönt idő előtt visszafizethetik, ezzel is csökkentve a költségeket.

A szabályokat 2008-ban fogadták el, és időszerű volt a frissítésük, hogy megfeleljenek a jelenlegi környezetnek.

Miért van szükség változtatásokra?


A nehéz gazdasági helyzet azt eredményezi, hogy egyre többen néznek hiteleket, a digitalizáció által pedig új szereplők és termékek jelentek meg a piacon, köztük például a közösségi finanszírozású hitelalkalmazások.

Manapság egyszerűbb és elterjedtebb kishiteleket felvenni az interneten – ezek azonban drágának vagy alkalmatlannak bizonyulhatnak. Foglalkozni kell továbbá az információ digitális közzétételének, valamint a fogyasztók hitelképességének AI-rendszereket (mesterséges intelligencia) és nem hagyományos adatokat használó új módszereivel.

A jelenlegi szabályok nem védik kellően a túlzott eladósodásnak kitett fogyasztókat. Ráadásul a szabályok nincsenek harmonizálva a tagállamok között.

Új fogyasztási hitelszabályok


Az új szabályok szerint a fogyasztók felé közvetített hitelezői információknak átláthatóbbnak kell lenniük, és lehetővé kell tenni, hogy minden lényeges információ könnyen hozzáférhető legyen bármilyen eszközön, beleértve a mobiltelefont is.

A képviselők hangsúlyozták, hogy a hitelreklámoknak nem szabad hitelfelvételre ösztönözniük az eladósodott fogyasztókat, és egyértelmű üzenetet kell tartalmazniuk arról, hogy a hitelfelvétel pénzbe kerül.

Annak megállapításához, hogy a hitel megfelel-e az adott személy szükségleteinek és lehetőségeinek, a képviselők szeretnék, ha olyan információkra lenne szükség, mint az aktuális kötelezettségek vagy a megélhetési költségek, de a közösségi médiát és az egészségügyi adatokat nem szabad figyelembe venni.

Az új szabályok előírják:

  • a fogyasztói hitelképesség megfelelő felmérését
  • a díjkorlátot
  • 14 napos feltétel nélküli visszavonási lehetőséget
  • az előtörlesztéshez való jogot
  • azt, hogy a hirdetéseknek egyértelműen figyelmeztetniük kell arra, hogy a hitelfelvétel pénzbe kerül.

Az új szabályoknak 100 000 euróig terjedő hitelekre kell vonatkozniuk, és minden ország a helyi feltételek alapján dönti el a felső határt.  A képviselők szabályozni akarják az egyre gyakoribb folyószámlahiteleket és a hiteltúllépést, de szerintük az országoknak kell eldönteniük, alkalmazzák-e a fogyasztási hitelszabályokat egyes hitelekre, például a 200 euróig terjedő kishitelekre vagy a és három hónapon belül visszafizetendő kölcsönökre.

A Tanácsnak is jóvá kell hagynia az új szabályokat, mielőtt azok hatályba léphetnek.