Wij zijn het verhaal: nieuwe website vertelt de persoonlijke verhalen achter de geschiedenis van Europa

Wat betekent het om Europeaan te zijn? Het gaat niet alleen om de grote leiders: alle mensen maken deel uit van de geschiedenis en zij kunnen een belangrijke rol spelen in het behoud van ons gemeenschappelijk erfgoed en onze identiteit. De afgelopen twee maanden hebben honderden mensen aan het platform bijgedragen. Op 31 maart wordt in Rome de website van My House of European History gelanceerd.

openingsceremonie
Manon Vercouter, Marius Matache en Kamile Baubinaite geven het stratsein voor de website

Manon Vercouter, Marius Matache en  Kamile Baubinaite deelden al hun verhalen en wonnen hiermee een wedstrijd op facebook. Zij mochten de website officieel openen tijdens een ceremonie in Rome. De ceremonie vond plaats in dezelfde ruimte als waar het Verdrag van Rome ruim zestig jaar geleden werd ondertekend.


Alle functionaliteiten van de site zijn nu beschikbaar waardoor u door alle bijdragen die zijn tot nu toe zijn geüpload, kunt bladeren, in de originele taal of in het Engels. U kunt in de catalogus naar verhalen zoeken op tijd, onderwerp, auteur of locatie. U kunt ze een bladwijzer geven voor uw eigen verzameling en ze delen op Facebook, Google+ of Twitter.


Aangezien dit een doorlopend project is, houdt de zoektocht dor uw foto's, video’s of zelfs geluidsbestanden niet op. Vind digitale content die in de collectie niet mag ontbreken en upload deze naar My House of European History, ons collaboratieve platform dat een virtuele bibliotheek wordt van getuigenissen en verhalen van mensen uit heel Europa.


Wij zijn het verhaal.


Deel uw verhaal op my-european-history.ep.eu.

Meer informatie