Infografic: cum este afectată Europa de schimbările climatice

Schimbările climatice au deja multe consecințe asupra sănătății, mediului și economiei în Europa. Aflați mai multe din infograficul nostru.

Infografic © European Union 2018 -EP
Infografic

Impactul schimbărilor climatice se resimte deja asupra ecosistemelor, sectoarelor economice, dar și asupra sănătății și stării generale a populației în Europa.


Toate regiunile Europei sunt afectate, însă impactul nu este uniform. Efectele sunt predominant negative, deși, în unele cazuri se înregistrează și unele beneficii, cum ar fi o cerere mai scăzută pentru încălzire și condiții mai favorabile pentru agricultură în nordul Europei.

Verificați harta de la începutul articolului pentru a vedea cum este afectată zona dumneavoastră.

Despre hartă

Harta prezintă efectele observate și estimate cauzate de schimbările climatice în regiunile biogeografice din Europa. Datele sunt preluate din raportul Agenției Europene de Mediu „Schimbările climatice, impact și vulnerabilitate în Europa”.

Pentru a afla mai multe despre cauzele încălzirii globale, consultați infograficul nostru despre emisiile de gaze cu efect de seră în fiecare sector din UE, precum și explicațiile cu privire la diferitele tipuri de gaze cu efect de seră.

Aflați mai multe date și cifre privind schimbările climatice și emisiile în Europa.