Emisiile de CO2 de la autovehicule: date și cifre (infografic)

Cât de mult CO2 emit autovehiculele? Sunt mașinile electrice o alternativă ecologică? Aflați din infograficele noastre.

Transportul a fost sursa a circa un sfert din totalul de emisii de CO2 din UE în 2019. Dintre acestea, 71,7% au provenit din transportul rutier, conform unui raport al Agenției Europene de Mediu.


În cadrul eforturilor de reducere a emisiilor de CO2 și pentru a atinge neutralitatea climatică până în 2050 conform foii de parcurs a Pactului Verde european, este necesară o reducere a gazelor cu efect de seră din transporturi cu 90% față de nivelul din 1990.

Evoluția emisiilor de CO2 în 
UE pe sectoare (1990-2019)
Evoluția emisiilor de CO2 în UE pe sectoare (1990-2019)

Emisiile din transportul rutier sunt în creștere


Sectorul transporturilor este singurul în care emisiile de gaze cu efect de seră au crescut în ultimele trei decenii, creșterea fiind de 33,5% între 1990 și 2019.

Realizarea obiectivului nu va fi ușoară, deoarece reducerea emisiilor a încetinit. Predicțiile momentului estimează scăderea din sectorul transporturilor până în 2050 la doar 22%, mult sub ambițiile actuale.


Infografic care evidențiază că transportul rutier a produs 71,7% din emisiile de gaze cu efect de seră din transporturi în UE în 2019, mașinile având cea mai mare contribuție.
Emisiile în funcție de modul de transport

Cine poluează cel mai mult


Transportul rutier reprezintă aproximativ o cincime din emisiile la nivelul UE.

Cantitatea de emisii de CO2 provenite din transportul de pasageri variază semnificativ în funcție de mijlocul de transport. Mașinile particulare poluează cel mai mult, emițând 60,6% din totalul de emisii de CO2 provenite din transportul rutier european.

În 2018, în Europa, fiecare mașină personală transporta în medie 1,6 persoane. Trecerea la mașini partajate, folosirea transportului public, a bicicletelor sau mersul pe jos pot reduce emisiile.

Sunt mașinile electrice mai curate?


Există două modalități de reducere a emisiilor de CO2 la mașini: eficientizarea acestora sau schimbarea combustibilului. În 2019, majoritatea transportului rutier din Europa a folosit motorină (66,7%), urmat de benzină (24,55%).

Mașinile electrice câștigă totuși teren. Acestea au reprezentat 17,8% din totalul autovehiculelor nou înmatriculate în 2021, o creștere semnificativă de la 10,7% în 2020. Vânzările de vehicule electrice (complet electrice sau plug-in hibride) au crescut masiv din 2017 și s-au triplat în 2020 când obiectivele actuale de CO2 au început să se aplice. Camionetele electrice au reprezentat 3,1% din piața camionetelor nou înmatriculate în 2021.


Când calculăm cât de mult CO2 produce o mașină trebuie să luăm în considerare nu numai emisiile de CO2 în timpul utilizării, ci și emisiile generate de producția și eliminarea acesteia.


Producția unei mașini electrice este mai puțin ecologică decât cea a unei mașini cu motor cu combustie internă, iar nivelul emisiilor provenite de la vehiculele electrice variază în funcție de modul în care este produsă electricitatea.


Cu toate acestea, luând în considerare mixul energetic mediu din Europa, autovehiculele electrice se dovedesc a fi deja mai curate decât vehiculele alimentate cu benzină. Deoarece cota de electricitate provenită din surse regenerabile va crește în viitor, automobilele electrice vor deveni și mai puțin dăunătoare pentru mediu, mai ales dacă ținem cont de planurile UE de a face bateriile mai durabile.

Infografic ce prezintă modul în care autoturismele noi și-au scăzut emisiile de CO2 între  2010 și 2019.
Evoluția emisiilor de CO2 de la mașinile noi

Totuși, eforturile de îmbunătățire a consumului la mașinile noi încetinesc.

Obiectivele UE de reducere a emisiilor din transportul rutier


UE introduce noi obiective privind emisiile de CO2 cu scopul de a reduce emisiile nocive provenind de la autoturisme și camionete noi.

Noua legislație creează premisele ajungerii la zero emisii de CO2 de la autoturisme și camionete noi până în 2035. Obiectivele intermediare de reducere a emisiilor pentru 2030 sunt de 55% pentru autoturisme și 50% pentru camionete.

Parlamentul și țările UE au ajuns la un acord cu privire la forma finală a normelor propuse în octombrie 2022. Acordul a fost aprobat de Parlament în februarie 2023, dar mai trebuie aprobat formal și de Consiliu.

Citiți mai multe despre noile obiective de CO2 pentru mașini și despre interzicerea vânzării autovehiculelor noi diesel și cu benzină din 2035.

Alte acțiuni UE de reducere a emisiilor din transporturi

 

Pentru a reduce emisiile din transportul rutier UE intenționează să adauge la obiectivele de CO2 pentru mașini și camionete măsuri complementare:


Citiți mai multe despre hidrogenul regenerabil, un combustibil curat luat în calcul de europarlamentari.


În plus față de obiectivele stabilite pentru emisiile provenind de la mașini, eurodeputații analizează și măsuri pentru vapoare și avioane: includerea transportului maritim în schema comercializării cotelor de emisii; revizuirea schemei pentru domeniul aviației; și propunerea unor combustibili mai durabili pentru nave și aeronave. Deși ele reprezintă doar 8% din emisiile totale ale UE, emisiile din aviație și din transportul maritim sunt în creștere.


Consultați infograficul nostru privind progresul UE către atingerea obiectivelor de mediu pentru 2020.