Парламентариум 

Парламентариум

Брюксел
Парламентариум

Потопете се в света на Европейския парламент в Парламентариума – най-големия парламентарен център за посетители в Европа, и открийте защо вече 2 милиона души са посетили Парламентариума.

90'
10
24

Парламентариум

Брюксел
Парламентариум

Мултимедийни пътеводители водят посетителите в сърцето на Европейския парламент, като обясняват историята на европейското сътрудничество, начините на работа на Европейския парламент и предизвикателствата, пред които са изправени членовете на Парламента днес.

Информацията е достъпна на всеки един от 24-те официални езика на Европейския съюз. Центърът за посетители е отворен седем дни в седмицата, а входът е безплатен. Той е напълно достъпен за посетители с увреждания.

Парламентариумът предлага възможности за посещения за всички възрастови групи. Посещенията се извършват самостоятелно, като средната продължителност на посещението е около 90 минути. Има специални предложения за групите ученици и семействата.

Работно време

Понеделник Вторник – петък Събота – неделя
13:00 – 18:00 ч. 9:00 – 18:00 ч. 10:00 – 18:00 ч.
Понеделник
13:00 – 18:00 ч.
Вторник – петък
9:00 – 18:00 ч.
Събота – неделя
10:00 – 18:00 ч.

Последна възможност за влизане – 30 минути преди края на работното време.

Центърът е затворен на: 1 януари/ 1 май/ 1 ноември /24, 25 и 31 декември.

 

Опознайте Парламентариума

Започнете обиколката си с пътуване из европейската история и европейската интеграция. Настанете се удобно в киносалона на Парламентариума и вижте 360-градусовата панорама на Европа и нейния парламент. Открийте как работи Парламентът, как се създава законодателството и защо европейската политика е от значение. Научете кои са членовете на Европейския парламент и вникнете в същността на бъдещите предизвикателства, представени от лидерите на политическите групи. Снимайте се в нашата фотографска кабина и открийте какво се случва в Европейския парламент в реално време.

Чрез интерактивната карта на пода посетителите могат да направят виртуална обиколка из Европа, илюстрирана от над 100 разказа за многообразието на нашия континент. В една уютна зала можете да чуете какво е отражението на ЕС върху ежедневието на отделни хора, разказано от самите тях.

Сигурност

За да получите достъп до сградите на Европейския парламент, е необходимо да представите валиден документ за самоличност (лична карта или паспорт).

Всички посетители и техните чанти са подложени на проверка за сигурност, подобна на проверките на летищата. Огнестрелните оръжия, експлозивните или запалителните вещества, лютивите спрейове, острите предмети и други предмети, които биха могли да се възприемат като оръжия, са забранени. В съответствие с белгийското национално законодателство някои забранени предмети може да бъдат предадени на полицията.

Достъпност

За коментари или въпроси, моля, свържете се с Парламентариума чрез имейл.

За посетителите с намалена подвижност
Парламентариумът предлага пълен достъп за хората в инвалидна количка и нашите служители са на разположение, за да оказват съдействие.

За посетителите с увредено зрение
Парламентариумът предлага мултимедийни пътеводители със специални аудиозаписи, които описват различните зони и тяхното съдържание и основни характеристики. На разположение са брайлови тактилни карти на нидерландски, английски, френски и немски, както и брайлови клавиатури в две от зоните. Допускат се и кучета водачи.

За посетителите с увреден слух
Мултимедийните пътеводители съдържат видеоклипове на английски (BSL), френски (LSF), немски (DGS), нидерландски (NGT), белгийски френски (LSFB), фламандски (VGT), унгарски (MJNY) и международен (SI) жестомимичен език. Парламентариумът е изцяло оборудван с индукционни контури.

Услуги

Парламентариумът разполага с шкафове за съхранение на лични вещи, магазин за сувенири, тоалетни и кафене, в коeто се предлагат различни освежаващи напитки и вкусни закуски.

Ако желаете да се отбиете в кафенето по време на посещението си в Парламентариума, Ви препоръчваме предварително да направите резервация, като позвъните на +32(0)2 284 36 48 или изпратите имейл на restauration-reservations-bruxelles@ext.ep.europa.eu.

Парламентариум

Willy Brandt building
Place du Luxembourg / Luxemburgplein 100
B-1050 Brussels
Belgium

How to get there

Гара „Брюксел-Люксембург“ обслужва Европейския парламент.

Solutions for blind people
Coffee shop
Solutions for deaf people
Restaurant
Luggage storage
Motor disability
Wifi

Практическа информация

Продължете Вашето посещение

  

„Europa Experience“

Други места
Бюра за връзка на Европейския парламент

Междугалактическо шоу за млади таланти

Брюксел
Парламентариум
10
14
years
60'
4-5
24

Ролева игра

Брюксел
Парламентариум
14
18
years
150'
16-32
24

Игра „Луна“

Брюксел
Парламентариум
6
10
years
60'
4-10
24