Европейският парламент в Страсбург 

Европейският парламент в Страсбург

Страсбург
Европейски парламент

Разходете се из коридорите на Европейския парламент в Страсбург, разгледайте неговата пленарна зала и завършете своето посещение с интерактивна обиколка в Парламентариума „Симон Вейл“.

60'
20-75
24

Европейският парламент в Страсбург

Страсбург
Европейски парламент

Посещението на пленарната зала е изключителна възможност да усетите уникалната атмосфера в най-големия транснационален парламент в света. В нея се провеждат най-важните разисквания на Европейския парламент и тя е била свидетел на многобройни гласувания от историческо значение.

Всички посещения в Европейския парламент в Страсбург включват Парламентариума „Симон Вейл“. Динамичната и интерактивна изложба дава на гражданите от всички възрасти практическа представа за ролята на Европейския парламент, за политическите групи в него и за работата на неговите членове.

Гледайте: Какво представлява Европейският парламент?

В този видеоклип, който Ви придружава в мултимедийния пътеводител по време на посещенията в Страсбург, чуйте от хората, които са част от Европейския парламент, как работи той и по какъв начин се изготвят европейските закони.

 

 

Групи с резервация за обиколка с екскурзовод (Covid-19 – Временно преустановена дейност)

Групите (от над 20 души) могат да резервират предварително своето посещение с екскурзовод на английски, френски или немски език. Моля, имайте предвид, че по време на посещението е възможно различни групи да бъдат обединени. Резервациите трябва да бъдат направени най-малко 2 работни дни предварително.

Част от посещението може да се проведе с мултимедийни пътеводители, достъпни на 24 езика.

Групите могат също да посетят панорамната тераса, въпреки че това зависи от фактори като метеорологичните условия и размера на групата. Терасата предлага уникален поглед над Европейския парламент, както и впечатляващи гледки към Страсбург.

Направете резервация за посещение на група онлайн.

Групи без резервация (Covid-19 – Временно преустановена дейност) и индивидуални посетители

Групите без резервация и индивидуалните посетители са добре дошли в рамките на работното време, посочено по-долу. Посещенията се извършват с помощта на мултимедийни пътеводители, достъпни на 24 езика. В натоварените периоди е възможно да няма достатъчно налични мултимедийни пътеводители и в такъв случай членове на персонала ще бъдат на разположение, за да отговорят на въпросите и да разкажат за Европейския парламент на английски, френски и немски език.

Посещения с мултимедийни пътеводители

Понеделник – Събота
09:30 - 12:00; 13:00 - 17:00
Понеделник – Събота
09:30 - 12:00; 13:00 - 17:00
 
 
 
 

Last entry is 17:00.

Моля, обърнете внимание, че Европейският парламент е затворен в неделя, в неработни дни и на официални празници. вж. графика вдясно.

През 2020 г.: 02/11 и от 23/12 до 03/01/2021 г. включително.

Мерки във връзка с Covid19

Моля, прочетете следните мерки, за да бъде безопасно Вашето посещение (Актуализация: 24/09/20):

  • За посещение нямате нужда от резервация.
  • Посещенията са само с мултимедийни пътеводители на 24 езика.
  • Разрешава се посещение на не повече от 6 души заедно.
  • Трябва да си носите собствена лична предпазна маска.
  • Температурата Ви ще бъде проверена на входа и няма да бъдете допуснати за посещение, ако температурата Ви е над 37,7°C.
  • Посещенията следват определен маршрут и някои части от изложбата може да бъдат затворени.
  • Трябва да спазвате разстояние от 1,5 m от останалите посетители.
  • Времетраенето на посещенията е ограничено до 45 минути.
  • В сила е обичайното работно време.

Сигурност

За да получите достъп до сградите на Европейския парламент, е необходимо да представите валиден документ за самоличност (лична карта или паспорт).

Всички посетители и техните чанти са подложени на проверка за сигурност, подобна на проверките на летищата. Огнестрелните оръжия, експлозивните или запалителните вещества, лютивите спрейове, острите предмети и други предмети, които биха могли да се възприемат като оръжия, са забранени. В съответствие с френското национално законодателство някои забранени предмети може да бъдат предадени на полицията.

Заснемането на снимки и видео се допуска в зоната за посетители, но е забранено в обезопасената зона и в пленарната зала по време на пленарните заседания.

Достъпност

Европейският парламент се е ангажирал непрекъснато да подобрява достъпа за хората с увреждания. Ако Вие или друг член на Вашата група имате/има нужда от специално съдействие, моля, уведомете ни предварително.

Индивидуални посетители

Групи

Услуги (Covid-19 – Временно преустановена дейност)

В района на посетителите има кафене с освежаващи напитки и вкусни закуски и магазин за сувенири. При наличие на резервация групите могат да ползват столовата.

Европейски парламент

Сграда на Louise Weiss
1 Allée du Printemps
F-67070 Strasbourg cedex

Как да стигнем до там

Моля, направете справка с уебсайта на SNCF (френските железници).

Решения за незрящи хора
Кафене
Решения за хора, лишени от слух
Ресторант
Двигателни увреждания
Wi-fi

Практическа информация

Продължете Вашето посещение

  

Мемориал „Елзас – Мозел“

Страсбург
Други уебсайтове
0
99
години
2h
15-35
По време на пленарната сесия

Европейският парламент в Страсбург – пленарно заседание

Страсбург
Европейски парламент
60' - 150'
10-100
24

Парламентариум „Симон Вейл“

Страсбург
Европейски парламент
1-100
24