Europa-Parlamentets plenarsal 

Europa-Parlamentets plenarsal

Bruxelles
Plenarsal

Europa-Parlamentets medlemmers primære kontorer ligger i Bruxelles. Et besøg i plenarsalen er en glimrende måde at indsnuse den spændende atmosfære på i verdens største tværnationale parlament og lære om dets beføjelser og rolle.

30-90'
10-100
24

Europa-Parlamentets plenarsal

Bruxelles
Plenarsal

Vi er klar til at byde dig velkommen igen

 

Læs følgende foranstaltninger igennem, så du får et sikkert besøg (Opdateret: 15/07/20):

  • Der er kun mulighed for individuelle besøg (højst ni personer).
  • De normale åbningstider er gældende (se nedenfor).
  • Reservér dit besøg på nettet. Hvis du ikke har booket, vil du kun få adgang, hvis der er tilstrækkelig plads indenfor.
  • Sørg for at medbringe ansigtsmaske.
  • Der kan være temperaturkontrol ved indgangen, og du får ikke lov at komme ind, hvis din temperatur er på over 37,7 °C.
  • Alle individuelle besøgende følger en fast rute under deres besøg.
  • Du skal holde 1,5 m afstand til andre besøgende.

 

Se de fulde oplysninger om besøg under coronavirus.

 

Plenarsalen har plads til alle Europa-Parlamentets medlemmer. Under plenarmøderne anvendes den til Parlamentets største og vigtigste forhandlinger og danner ramme om mange historiske afstemninger. Besøg er gratis. Forudgående reservation er påkrævet for grupper, men det er ikke nødvendigt at reservere for individuelle besøgende.

Se i Europa-Parlamentets kalender for at finde ud af, hvornår der afholdes møder i Bruxelles. De er markeret med rødt og afholdes fra onsdag til torsdag.

Besøg er ikke mulige i weekender og på kontorlukkedage eller helligdage. I 2020: 09/04, 10/04, 13/04, 01/05, 21/05, 22/05, 01/06, 21/07, 02/11 og fra den 24/12 til den 01/01/2021 inkl.

Individuelle besøgende

Individuelle besøgende kan besøge plenarsalen med en multimedieguide, deltage i en personlig briefing eller følge plenarmøder. Besøg er tilgængelige for enkeltpersoner, familier og små grupper på op til 10 personer. Børn under 14 år skal være ledsaget af en voksen. Sørg for at være ved indgangen for besøgende 15 minutter før besøgets start.

Multimedieguider

Besøg plenarsalen i dit eget tempo med en multimedieguide, der findes på de 24 officielle EU-sprog. Besøg med en multimedieguide varer ca. 60 minutter. Bemærk venligst, at besøg med multimedieguider ikke er mulige under plenarmøder.

Du kan downloade multimedieguiden forud for dit besøg. Appen "EP Visit" kan findes i Apple Store og Google Play.

Besøgstider

Mandag-torsdag Fredag
09:00 - 17:00 9:00 - 13:00
Mandag-torsdag
09:00 - 17:00
Fredag
9:00 - 13:00
 
 

Last entry is at 16.00 from Monday to Thursday and at 12.00 on Friday.

Briefinger

Nyd godt af et mere skræddersyet besøg med en briefing om Europa-Parlamentets arbejde og rolle fra en af vores talere. Der tilbydes briefinger om mandagen og hver dag om sommeren (se tidsplan nedenfor). Briefinger varer 30-60 min. og er tilgængelige på engelsk og fransk (andre sprog afhænger af tilgængeligheden af talere på det pågældende sprog). 

Tidsplan for briefinger

Mandag
kl. 11.00 og kl. 15.00
Mandag
kl. 11.00 og kl. 15.00
 
 
 
 

Følg plenarmødet

Under plenarmøderne er der et begrænset antal pladser til rådighed for individuelle besøgende til at overvære mødet i en time. Adgang afhænger af, om der er ledige pladser. Se i kalenderen for at få datoerne på plenarmøder i Bruxelles.

 

Besøgstider under mødeperioder

Onsdag Torsdag
kl. 15.00-17.30 kl. 9.00-12.00
Onsdag
kl. 15.00-17.30
Torsdag
kl. 9.00-12.00
 
 

Grupper

Besøg i plenarsalen kan arrangeres for grupper på mellem 10 og 100 personer og bør reserveres to til tre måneder i forvejen. Om anmodningen imødekommes afhænger af, om der er lokaler og talere til rådighed.

Gruppebesøg varer én til to timer og består af en personlig briefing fra en ansat om Europa-Parlamentets rolle og beføjelser, en spørgerunde og et besøg på tilhørerpladserne i plenarsalen. De er tilgængelige på alle 24 EU-sprog, fra mandag til fredag. Hvis Europa-Parlamentets kalender tillader det, kan grupper også følge plenarmødet fra tilhørerpladserne i en time.

Gruppeledere kan reservere besøg ved at udfylde det elektroniske anmodningsskema.

Kombinerede besøg

Angiv venligst, om du ønsker at kombinere dit besøg i mødesalen med et besøg i Parlamentarium og/eller Huset for Europæisk Historie, når du udfylder reservationsanmodningen. Forudgående oplysning herom vil sikre et gnidningsløst besøg.

Europa-Parlamentets kunstsamling

Besøgende i plenarsalen kan også se dele af Europa-Parlamentets kunstsamling.

Denne samling består af 387 moderne kunstværker fra Den Europæiske Unions medlemsstater med fokus på unge lovende kunstnere. Europa-Parlamentet har også modtaget over 120 donationer og har regelmæssigt værker til låns.

Sikkerhed

Et gyldigt identitetsdokument (ID-kort eller pas) er påkrævet for at få adgang til Europa-Parlamentets bygninger.

Alle besøgende skal igennem sikkerhedstjek, der ligner dem, der foretages i lufthavne, inden de kan komme ind. Skydevåben, eksplosive eller brændbare stoffer, pebersprays, skarpe genstande og andre genstande, der kan betragtes som våben, er forbudt. I overensstemmelse med belgisk national lovgivning kan visse forbudte genstande overdrages til politiet.

Det er tilladt at fotografere og filme inde i besøgsområdet, men det er forbudt i sikkerhedsområdet og på plenarsalens tilhørerpladser under plenarmøderne.

Adgang

Under besøg samarbejder vores personale gerne med tegnsprogstolke. Gruppeledere skal selv arrangere sådanne tolketjenester.

Giv os venligst besked i forvejen, hvis du har brug for særlig assistance.

Faciliteter

Der er en kantine i Paul-Henri Spaak-Bygningen, men den er kun til rådighed for grupper ved forudbestilling.

Plenarsal

Paul-Henri Spaak-Bygningen
Rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles
Belgien

Find vej

Bruxelles-Luxembourg-stationen ligger ved Europa-Parlamentet.

Synshjælpemidler
Café
Hørehjælpemidler
Restaurant
Bagageopbevaring
Kørestolsvenligt
Wi-fi

Praktiske oplysninger

Fortsæt dit besøg

  

Huset for Europæisk Historie

Bruxelles
Huset for Europæisk Historie
90'
10
24

Parlamentarium

Bruxelles
Parlamentarium
60'
6
24

Rollespil

Bruxelles
Parlamentarium
14
18
år
150'
16-32
24

Station Europa

Bruxelles
Station Europa
1
24