Επίσκεψη στο Ημικύκλιο στις Βρυξέλλες στη διάρκεια της πανδημίας 

Επίσκεψη στο Ημικύκλιο στις Βρυξέλλες κατά την πανδημία

Βρυξέλλες
Ημικύκλιο

Μέτρα ασφάλειας και υγιεινής έχουν τεθεί σε ισχύ ώστε να γίνονται επισκέψεις στο Ημικύκλιο στη διάρκεια της πανδημίας. Παρακαλώ διαβάστε τις πληροφορίες προσεκτικά για να προετοιμάσετε την επίσκεψή σας.

60'
1-9
24

Επίσκεψη στο Ημικύκλιο στις Βρυξέλλες κατά την πανδημία

Βρυξέλλες
Ημικύκλιο

Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να σας υποδεχθούμε ξανά στο Ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου! Μπορείτε να επισκεφθείτε την εντυπωσιακή αίθουσα ολομέλειας η οποία χρησιμοποιείται για τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες συζητήσεις. Οι επισκέψεις γίνονται με οδηγούς πολυμέσων σε 24 γλώσσες. Παρακαλούμε σημειώστε τα ακόλουθα:

Ωράριο επισκέψεων

Δεν προσφέρονται επισκέψεις στα Σαββατοκύριακα και στις δημόσιες αργίες. Το 2020, στις αργίες περιλαμβάνονται η 02/11 η περίοδος από 24/12 έως 03/01/2021.

Οδηγοί Πολυμέσων¹ Δευτέρα – Πέμπτη Παρασκευή
10:00 – 16:00 10:00 – 13:00
Οδηγοί Πολυμέσων¹
 
Δευτέρα – Πέμπτη
10:00 – 16:00
Παρασκευή
10:00 – 13:00
Παρουσιάσεις Δευτέρα
11:00 και 15:00
Παρουσιάσεις
 
Δευτέρα
11:00 και 15:00
 
 
 1. Covid-19: προσαρμοσμένες ώρες λειτουργίας. Τελευταία είσοδος για επίσκεψη με οδηγό πολυμέσων είναι στις 15:00 από Δευτέρα έως Πέμπτη και στις 12:00 την Παρασκευή.

Υποχρεωτική εγγραφή

Την ώρα της κράτησης, οι επισκέπτες θα κληθούν να επιλέξουν χρονοθυρίδα και να παράσχουν μερικές προσωπικές πληροφορίες. Οι επισκέπτες θα πρέπει να τυπώσουν την βεβαίωση κράτησης και να την προσκομίσουν τη μέρα της επίσκεψης ή να την επιδείξουν στη κινητή τους συσκευή.

Οι κρατήσεις πρέπει να γίνουν διαδικτυακά

Σε περίπτωση που επισκέπτες δεν μπορούν να κάνουν εκ των προτέρων κράτηση, μπορούν να επικοινωνήσουν το γραφείο πληροφοριών στην είσοδο επισκεπτών και θα γίνουν δεκτοί αναλόγως διαθεσιμότητας. 

Μέτρα υγιεινής κατά τη διάρκεια της επίσκεψης

Για μια ασφαλή και ευχάριστη για όλους εμπειρία, οι επισκέπτες καλούνται να τηρούν τα ακόλοθα μέτρα:

 • Εντός του χώρου επισκεπτών, οι προστατευτικές μάσκες είναι υποχρεωτικές για επισκέπτες άνω των 12 ετών. Συστήνεται, ωστόσο, να φέρουν τέτοιες μάσκες και τα παιδιά. 
 • Ισχύουν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Οι επισκέπτες καλούνται να τηρούν μεταξύ τους απόσταση τουλάχιστον 1.5μ.
 • Απολυμαντικό τζελ υπάρχει στην είσοδο και σε όλη τη διαδρομή επίσκεψης. Οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να το χρησιμοποιούν κατά την επίσκεψή τους. 
 • Διενεργείται έλεγχος ασφάλειας στην είσοδο, όπου θα γίνεται επίσης θερμομέτρηση των επισκεπτών. 
 • Υπάρχει βεστιάριο στη διάθεση των επισκεπτών. Ωστόσο, καλούνται οι επισκέπτες να το χρησιμοποιούν μόνο εάν είναι απόλυτη ανάγκη.
 • Στους μεμωνομένους επισκέπτες θα χορηγούνται κινητοί οδηγοί πολυμέσων. Για να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης θα χορηγούνται στον κάθε επισκέπτη ακουστικά μίας χρήσης. Ωστόσο, ενθαρρύονται οι επισκέπτες να φέρουν μαζί τους τα δικά τους ακουστικά. Οι κινητοί οδηγοί απολυμαίνονται την ώρα παράδοσης. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να “κατεβάσουν” το περιεχόμενο οδηγού πολυμέσων στην προσωπική τους συσκευή πριν την έναρξη της επίσκεψης. Το λογισμικό 'EP Visit' διατίθεται στο Apple Store και στο Google Play.
 • Πορεία μίας κατεύθυνσης στο χώρο των επισκεπτών και στο θεωρείο επισκεπτών του Ημικυκλίου σηματοδοτείται στο πάτωμα και σε σχετικά πάνελς. Καλούνται οι επισκέπτες να ακολουθούν την πορεία. 
 • Όλα τα μηχανήματα και ο εξοπλισμός (όπως οι οδηγοί πολυμέσων), οι δημόσιοι χώροι υγιεινής και άλλα ευαίσθητα σημεία (π.χ. πόρτες, χερούλια) καθαρίζονται τακτικά.

Τι άλλο μπορεί να γίνει για να προστατεύσουν οι επισκέπτες εαυτόν και τους άλλους;

 • Εάν οι επισκέπτες δεν αισθάνονται καλά ή εάν έχουν έρθει πρόσφατα σε επαφή (τις τελευταίες 14 μέρες) με άρρωστο άτομο, η επίσκεψη θα πρέπει να αναβληθεί. 
 • Οι επισκέπτες πρέπει να πλένουν συχνά τα χέρια με σαπούνι και νερό. 
 • Οι επισκέπτες πρέπει να κρατούν απόσταση τουλάχιστον 1.5 μέτρου ο ένας από τον άλλο. 
 • Οι επισκέπτες πρέπει να περιορίσουν τον αριθμό των ατόμων με τα οποία συναντώνται.
 • Οι επισκέπτες πρέπει να φορούν προστατετευτική μάσκα όταν χρησιμοποιούν δημόσιες συγκοινωνίες και σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους. 
 • Οι επισκέπτες πρέπει να βήχουν ή να φτερνίζονται σε καινούργιο χαρτομάντηλο κάθε φορά και να το πετάνε σε κλειστό κάδο απορριμάτων. Εάν δεν έχουν χαρτομάντηλο, οι επισκέπτες καλούνται να βήχουν ή να φτερνίζονται στο εσωτερικό τμήμα του αγκώνα τους. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τον ιό COVID-19 και τα μέτρα πρόληψης στο Βέγλιο, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.info-coronavirus.be

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρακολουθεί διαρκώς την κατάσταση και αναθεωρεί ανάλογα τα μέτρα του. 

Τελευταία ενημέρωση: 01/10/20