FEMMES – Muotokuvia Brysselin Samusocialin kohtaamista naisista 

Spotlight
16-10-202028-02-2021

FEMMES – Muotokuvia Brysselin Samusocialin kohtaamista naisista

Bryssel
Parlamentarium

Tutustu 15:n Euroopan parlamentissa covid-19-kriisin aikana majoittuneen naisen tarinaan.

EN, FR, NL

FEMMES – Muotokuvia Brysselin Samusocialin kohtaamista naisista

Bryssel
Parlamentarium

Euroopan parlamentin vierailukeskuksessa Parlamentariumissa avataan vaihtuva näyttely ”FEMMES – Muotokuvia Brysselin Samusocialin kohtaamista naisista”. Näyttelyn järjestelyissä ovat olleet mukana Samusocial-järjestö ja Brysselin yhteinen yhteisökomitea.

Vaihtuvassa näyttelyssä kerrotaan niiden 15 asunnottoman naisen tarina, jotka saivat covid 19-kriisin ensimmäisinä kuukausina hätämajoituksen Euroopan parlamentin Helmut Kohl -rakennuksesta. FEMMES on valokuvaaja Gaël Turinen ja toimittaja Anne-Cécile Huwartin työn tulos. Yhdessä he ovat ikuistaneet 15 tarinaa, joista välittyy suru ja epätoivo mutta myös vilpitön toive valoisammasta tulevaisuudesta.

Näyttely on avoinna 16. lokakuuta 2020 – 28. helmikuuta 2021. Näyttelytekstit ovat ranskaksi ja englanniksi, ja ne voi lukea myös hollanniksi ja saksaksi näyttelytilassa olevan QR-koodin avulla.

FEMMES-näyttelyyn voi tutustua Parlamentarium-vierailun yhteydessä.
 

Brysselin Samusocialin tilapäinen palvelukeskus Euroopan parlamentissa

Samusocial on hätäapujärjestö, joka tarjoaa tukea, majoitusta ja liikkuvia ensihoitopalveluja asunnottomille ja muille avun tarpeessa oleville.

Brysselin Samusocial avasi Brysselin yhteisen yhteisökomitean tuella Euroopan parlamentin Helmut Kohl -rakennuksen osoitteessa Square de Meeûs asunnottomien naisten turvataloksi toukokuusta elokuuhun 2020. Yleisenä solidaarisuuden eleenä Euroopan parlamentti majoitti henkilöstönsä työhuoneisiin yhteensä 279 naista.
 

Parlamentarium

Solidarność 1980 -esplanadi
Rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bryssel
Belgia

Liikenneyhteydet

Euroopan parlamentti on Brysselin Luxembourg-aseman vieressä.

Ratkaisuja näkövammaisille
Kahvila
Ratkaisuja kuulovammaisille
Ravintola
Vaatesäilö
Ratkaisuja liikkumisrajoitteisille
Wi-fi

Käytännön tietoja