Vierailu Parlamentariumiin koronaviruspandemian aikana 

Vierailu Parlamentariumiin koronaviruspandemian aikana

Bryssel
Parlamentarium

Parlamentariumissa on otettu käyttöön hygienia- ja turvallisuustoimenpiteitä, jotta siellä olisi mahdollista vierailla myös koronaviruspandemian aikana. Lue nämä tiedot huolellisesti ennen vierailua.

60'
6
24

Vierailu Parlamentariumiin koronaviruspandemian aikana

Bryssel
Parlamentarium

Huomaa seuraavat seikat:

 • Näyttely on normaalisti hyvin interaktiivinen, mutta tartuntariskin pienentämiseksi vain seuraavat Parlamentariumin osat ovat avoinna vierailijoille: Euroopan historiaa, Euroopan yhdentymistä ja Euroopan parlamenttia käsittelevät näyttelyalueet sekä 360 asteen elokuvateatteri. Ne näkyvät tarkemmin ladattavassa kartassa. 
 • Kaikki vierailijat kulkevat vierailun aikana ennalta määrättyä reittiä.
 • Roolipeli ei toistaiseksi ole käytettävissä.
 • Belgian voimassa olevan lainsäädännön mukaan Parlamentariumiin päästetään vain yksittäisiä kävijöitä ja samassa kotitaloudessa asuvia seurueita (enintään 6 henkeä). Vierailun kesto on enintään 60 minuuttia.
 • Parlamentariumin myymälä on avoinna. Kahvila pysyy toistaiseksi suljettuna.

 

Aukioloajat

Aukioloajat ovat samat kuin ennen. Viimeinen sisäänpääsy on 90 minuuttia ennen sulkemisaikaa.

Maanantai klo 13.00–18.00, tiistai–perjantai klo 9.00–18.00, lauantai–sunnuntai klo 10.00–18.00

Pakollinen varaus

Jotta vierailijamäärä jakautuisi tasaisesti koko päivälle, Parlamentariumissa on turvallisuussyistä otettu käyttöön vierailuaikajärjestelmä, jossa on tuntikohtainen vierailijakiintiö. Vierailijoita kehotetaan varaamaan sopiva vierailuaika. 

Varaa vierailu netissä tai puhelimitse (+32 2 283 2222). Online-varauksen on oltava vähintään 18-vuotias.

Jos vierailija ei pysty varaamaan vierailuaikaa, hän voi ottaa yhteyttä sisäänkäynnin luona olevaan neuvontapisteeseen ja tiedustella sieltä vapaana olevia vierailuaikoja.

Vierailijoita kehotetaan pysymään mahdollisimman hyvin sovitussa vierailuajassa.

Hygieniatoimenpiteet vierailun aikana

Jotta vierailu olisi kaikkien kannalta turvallinen ja miellyttävä, vierailijoita kehotetaan toimimaan seuraavasti:

 • Parlamentariumin sisällä kasvomaskin käyttö on pakollista kaikille 12 vuotta täyttäneille vierailijoille. Kasvomaskin käyttöä suositellaan myös lapsille.
 • Lähikontakteja on vältettävä. Vierailijoita kehotetaan pysymään vähintään 1,5 metrin päässä muista.
 • Sisäänkäynnin luona ja näyttelyalueilla on saatavilla desinfiointigeeliä, jota vierailijoita kehotetaan käyttämään vierailunsa aikana.
 • Vierailijalle tehdään hänen saapuessaan turvatarkastus, jonka yhteydessä hänen ruumiinlämpönsä mitataan lämpöskannerilla.
 • Vierailijat voivat käyttää vaatesäilön lokeroita. Ne desinfioidaan jokaisen käyttökerran jälkeen. Vierailijoita kehotetaan tuomaan mukanaan mahdollisimman vähän tavaraa. Isoja kasseja ja vedettäviä matkalaukkuja ei saa tuoda sisään; käsilaukut ja pienet selkäreput ovat sallittuja, mutta ne on jätettävä vaatesäilöön.
 • Parlamentariumin koko näyttelyssä käytetään multimediaoppaita ja kosketusnäyttöjä. Jotta tartuntariski olisi mahdollisimman pieni, kaikki vierailijat saavat käyttöönsä kertakäyttöiset kuulokkeet ja kosketuskynät. Myös omia kuulokkeita ja kosketuskyniä voi käyttää, ja ne desinfioidaan multimediaoppaiden luovutuspaikassa.
 • Parlamentariumissa kuljetaan yksisuuntaista reittiä, jossa kulkusuunta on merkitty lattiaan ja seiniin (myös sisääntuloalueilla). Vierailijoita pyydetään pysymään tällä reitillä.
 • Kaikki laitteet ja aineistot (kuten multimediaoppaat ja näyttelyn interaktiiviset osat) sekä yleiset saniteettitilat ja muut riskialttiit pinnat (ovenkahvat ja ovet) puhdistetaan säännöllisesti.

Millä tavoin voit suojella itseäsi ja muita vierailijoita?

 • Jos vierailija tuntee olonsa sairaaksi tai on äskettäin (14 edeltävän vuorokauden aikana) ollut kontaktissa sairastuneen henkilön kanssa, vierailua olisi siirrettävä.
 • Vierailijoiden olisi pestävä kätensä usein saippualla ja vedellä.
 • Vierailijoiden olisi pysyttävä vähintään 1,5 metrin päässä toisistaan ulkona ollessaan.
 • Vierailijoiden olisi rajoitettava tapaamiensa henkilöiden lukumäärää.
 • Vierailijoiden olisi käytettävä kasvomaskia joukkoliikennevälineissä ja vilkkaissa julkisissa tiloissa.
 • Vierailijoiden olisi aina yskittävä tai aivastettava puhtaaseen paperinenäliinaan ja heitettävä nenäliina käytön jälkeen suljettuun roskasäiliöön. Jos paperinenäliinaa ei ole, vierailijoiden olisi yskittävä tai aivastettava kyynärtaipeeseensa.

 

Lisätietoa covid-19-taudista ja ennaltaehkäisytoimista Belgiassa on sivustolla www.info-coronavirus.be

Euroopan parlamentti seuraa jatkuvasti tilanteen kehittymistä ja päivittää käytäntöjään sen mukaisesti.

Viimeisin päivitys: 12.6.2020